ΠΟΤΕ δεν κρυφτήκαμε και ήμασταν πάντα στο πλευρό των δημοτών μας, αναφέρει σε συνέντευξή του προς τον «Τ» ο δήμαρχος Αρταίων και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποφαίνεται ότι το κριτήριο με το οποίο οι πολίτες θα προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες είναι ένα: «Με ποιανού τις θέσεις θα γίνει καλύτερη η ζωή τους».
Όσον αφορά την πρόβλεψη για το αποτέλεσμα εμφανίζεται σίγουρος ότι η «Αρτινών Συνεργασία» θα είναι και πάλι η δύναμη κρούσης για να λυθούν τα προβλήματα των Αρτινών, ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο για ίσες ευκαιρίες που θα δοθούν σε όλους.
Αντικείμενο στη συζήτηση μαζί του αποτέλεσε και η κεντροαριστερά που απουσιάζει από αυτή την αναμέτρηση. Στο ερώτημα «σε τι θα εστιάζατε ώστε οι εκλογείς της να στρέψουν την “ψήφο κατά συνείδηση” προς το μέρος σας» αφήνει σαφείς αιχμές γι’ αυτή την απουσία σε πιθανές «συμμαχίες που παίχθηκαν πάνω και κάτω από το τραπέζι», παραπέμποντας τον απολογισμό για μετά τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση πάντως ξεκαθάρισε πως αποτελεί δέσμευσή του ότι «την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών», προσθέτοντας με νόημα: «Δεν μπορώ να το ισχυρισθώ αυτό για όλους τους συνυποψηφίους μου».
Μιλά, επίσης, για τα διλήμματα ενώπιον της κάλπης, για την αξιολόγηση των σημαντικότερων παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής καθώς και όσες έπονται, αλλά και για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του από κάποιον που διεκδικεί την εξουσία.

Συνέντευξη στον Βασίλη Παππά

Ερ: Η προεκλογική εκστρατεία βαίνει προς ολοκλήρωση. Ποιά κατά τη γνώμη σας, από την εικόνα που σχηματίσατε, είναι τα κριτήρια με τα οποία οι συμπολίτες μας θα προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες για να ψηφίσουν;
Απ: Οι πολίτες θα προσέλθουν την Κυριακή με ένα κριτήριο: με ποιανού τις θέσεις θα γίνει καλύτερη η ζωή τους. Όταν πέφτει η σκόνη και ο θόρυβος, τότε φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει τη γνώση και την τόλμη, ποιος ξέρει τι πρέπει να γίνει για να έχουν περισσότερες ευκαιρίες οι Αρτινοί. Εμείς λέμε ότι «έργο για όλους σημαίνει ευκαιρίες για όλους».

Ερ: Σε όσους από τους ψηφοφόρους διακατέχονται ακόμα από διλήμματα για τον συνδυασμό που θα κληθούν τελικά να εμπιστευθούν τί θα τους απαντούσατε;
Απ: Ότι κατανοώ τον προβληματισμό τους, γιατί και εμείς θα θέλαμε ορισμένα πράγματα να είχαν τρέξει πιο πολύ, να γίνουν καλύτερα. Όμως, εμείς είμαστε αυτοί που ανοίξαμε τις πόρτες των υπουργείων και οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα παραμείνουν ανοιχτές. Και οι Αρτινοί αυτό χρειάζονται: την ομάδα που ξέρει να φέρνει αποτελέσματα.

Ερ: Ποιές από τις έως τώρα παρεμβάσεις σας θεωρείτε σημαντικότερη για τον Δήμο και με ποιό από τα έργα που σχεδιάζετε για την επόμενη περίοδο θα νοιώθατε ιδιαίτερη ανακούφιση αν τα βλέπατε να υλοποιούνται στην περίπτωση φυσικά που επανεκλεγείτε δήμαρχος;
Απ: Θεωρώ πολύ σημαντικές τις προμήθειες σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό στον στόλο καθαριότητας. Στην πραγματικότητα, διπλασιάσαμε τη δύναμη κρούσης. Πράγμα που σημαίνει ότι τώρα με όλο αυτό τον στόλο και το ανθρώπινο δυναμικό, ο τομέας καθαριότητας θα απογειωθεί. Θέλουμε να λάμπει κάθε γειτονιά και θα το πετύχουμε.
Ως προς το μέλλον, θεωρώ πως η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό είναι σπουδαία υπόθεση: Mini bus, πάρκινγκ εντός της πόλης, μεγάλοι χώροι στάθμευσης εκτός πόλης, ποδηλατόδρομοι κλπ, είναι τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε για να τα καταφέρουμε.

Ερ: Ένας δήμαρχος δεν παύει να είναι άνθρωπος με συναισθήματα και ψυχισμό, όπως άλλωστε κάθε μέσος πολίτης. Σάς πληγώνει αλήθεια όταν ακούτε περί αλαζονείας και συγκεντρωτισμού;
Απ: Έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία η κριτική που ασκείται εναντίον μας να εξαντλείται σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν μπορεί κάποιος να διεκδικεί την εξουσία και το μόνο που έχει να λέει είναι προσωπικοί χαρακτηρισμοί εναντίον του Δημάρχου.
Το θεωρώ υποτιμητικό και για τους πολίτες, που έχουν πραγματικά προβλήματα να ακούν μήνες τώρα νάζια και παράπονα. Οπότε, σας απαντώ πως θα με ενοχλούσε αν άκουγα ότι δεν κάναμε έργο. Αλλά κανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί αυτό. Ποτέ δεν κρυφθήκαμε και ήμασταν πάντα στο πλευρό των δημοτών μας.

Ερ: Η απουσία της κεντροαριστεράς από αυτές τις εκλογές προσέδωσε αναμφισβήτητα άλλα χαρακτηριστικά στην αναμέτρηση. Απευθυνόμενος στο ακροατήριό της σε τί θα εστιάζατε ώστε οι εκλογείς της να στρέψουν την «ψήφο κατά συνείδηση» προς το μέρος σας;
Απ: Πράγματι, ποιος θα περίμενε να συμβεί αυτό στην Άρτα. Μετά τις εκλογές θα έχει αξία να κάνουμε έναν ψύχραιμο απολογισμό και να δούμε πως φτάσαμε εδώ, ποιες συμμαχίες πάνω και κάτω από το τραπέζι παίχτηκαν. Αυτό που μπορώ να δεσμευθώ εγώ είναι πως την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχουν για εμένα πολίτες δύο κατηγοριών. Δεν μπορώ να το ισχυριστώ αυτό για όλους τους συνυποψηφίους μου.

Ερ: Τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές θα διακινδυνεύατε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα;
Απ: Η «Αρτινών Συνεργασία» θα είναι και πάλι η δύναμη κρούσης για να λυθούν τα προβλήματα των Αρτινών. Είμαστε εδώ για να κάνουμε έργο για όλους, να δώσουμε ευκαιρίες για όλους. Η επόμενη δεκαετία ανήκει στην Άρτα, αρκεί να μην χαλάσουμε τη ροή χρηματοδότησης που έχουμε ανοίξει με τα υπουργεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ