Λειτουργικό πρόκειται να καταστεί το εμβληματικό ιστορικό κτίριο «Βούλγαρη» στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ύστερα από τις υπογραφές της σύμβασης ανάμεσα στον δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη και την ανάδοχο εταιρεία.

Μετά την αποπεράτωση των εργασιών, που σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωση προβλέπεται μετά από 18 μήνες, το κτίριο που αποτελεί δωρεά της οικογένειας Βούλγαρη θα χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ. Εκτός των εργασιών επισκευής, συντήρησης και ανάδειξης, περιλαμβάνεται επίσης η ανάπλαση και του περιβάλλοντος χώρου.

Η αλλαγή χρήσης του κτιρίου που από το 1937 έως το 2009 λειτούργησε ως δημοτικό σχολείο γίνεται με την συγκατάθεση της οικογένειας «Bulgari», μετά τη συνάντηση που είχε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Σουλίου στην Ρώμη. Πήρε το όνομά του από τους ευεργέτες Γιώργο και Κώστα Βούλγαρη, οι οποίοι υλοποίησαν επιθυμία του πατέρα τους Σωτηρίου Βούλγαρη, του γνωστού τεράστιου σήμερα οίκου κοσμημάτων και μόδας “Bulgari», ο οποίος ξεκίνησε την διαδρομή του από την Παραμυθιά.

Αναλυτικότερα, στο κτίριο θα λειτουργήσουν: Διαδραστική έκθεση για την οικογένεια Βούλγαρη. Διαδραστικές εκθέσεις για την Παραμυθιά, την μυθολογία και την ιστορία της περιοχής Σουλίου και Αχέροντα. Χώροι τέχνης, ψυχαγωγίας και βιβλιοθήκης. Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης. Καφενείο και εκθετήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ