Συνέντευξη κοινής χρήσης για όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο οποίος αναφερόμενος στο πρόγραμμα “ΑλιΑμβρα”, επισήμανε ότι ο στόχος για εξωστρέφεια των αλιευμάτων Αμβρακικού κόλπου επιτυγχάνεται.
Μέσω του εν λόγω προγράμματος η φήμη των αλιευμάτων του σπάνιου υδροβιότοπου ξεπέρασε όχι μόνο τα σύνορα της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, τα οποία επιλέγονται πλέον σε κάθε τραπέζι. Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως ακολούθως:

Ερ: Αν μετά από τις έως σήμερα δράσεις (σεμινάρια, εκθέσεις και ενημερώσεις) μιλάνε όλοι για το «αλιΑμβρα» και τα προϊόντα του Αμβρακικού κόλπου, τότε έως το τέλος του προγράμματος, κύριε πρόεδρε, τί να περιμένουμε;

Απ: Η ανταπόκριση του κοινού σε όλες τις δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα με αποκορύφωμα το τριήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας ήταν εντυπωσιακή. Στόχος μας είναι η προώθηση των αλιευμάτων του Αμβρακικού, ώστε ο κάθε καταναλωτής εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας να τα εντάξει στο καθημερινό του διατροφικό πρόγραμμα. Επιπλέον, αποβλέπουμε στην ανάδειξη των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των προϊόντων τους, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας Αμβρακικού Άρτας.

Ερ: Εντυπωσιάζει πάντως ο σχεδιασμός του εν λόγω προγράμματος κι αυτό διότι έχει άμεσα – όπως όλα δείχνουν – αποτελέσματα, αν κρίνουμε από το πόσο μαζικά αγκαλιάζονται οι δράσεις σας από το κοινό. Θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις;

Απ: Αναμένονται να υλοποιηθούν οι εκθέσεις γευσιγνωσίας σε Ψαθοτόπι και Ανέζα, δύο ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές των σχολείων της Άρτας, μια ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Πανεπιστημιούπολη Άρτας), σεμινάρια στα μέλη Αλιευτικών Συνεταιρισμών καθώς και συμμετοχή στην έκθεση «Κερνάμε Ήπειρος» στο Ζάππειο.

Ερ: Εσείς προσωπικά επηρεαστήκατε από το πρόγραμμα; Ήρθατε πιο κοντά στην μεσογειακή διατροφή, γνωρίζοντας όλους τους κρίκους της αλυσίδας και κυρίως έχοντας γευτεί όλα τα προϊόντα αλίευσης και μεταποίησης που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα;

Απ: Αν και οπαδός των προϊόντων αλίευσης και μεταποίησης προέλευσης Αμβρακικού Άρτας, ομολογώ πως μέσω του προγράμματος αλιΑμβρα αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο όλα τα προϊόντα του Αμβρακικού, απολαμβάνοντάς τα μέσα από παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες συνταγές, πλούσιες σε γεύση και διατροφική αξία.

Ερ: Μετά από ένα πετυχημένο τριήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας στην πόλη μας, τί μπορείτε να πείτε ότι σας εντυπωσίασε περισσότερο;

Απ: Η μεθοδικότητα και η σωστή οργάνωση μάς οδήγησε σε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η απήχηση στο ευρύ κοινό ήταν αξιοθαύμαστη αφού οι τρεις πλατείες της Άρτας πλημμύρισαν με κόσμο, μετατρέποντας το φεστιβάλ σε μια τριήμερη γιορτή γαστρονομίας και ανάδειξης του πλούτου της Άρτας και ιδιαίτερα του Αμβρακικού. Να τονίσω ότι η συμμετοχή των food bloggers Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου συνέβαλλε σημαντικά στην εξωστρέφεια των προϊόντων του Αμβρακικού, εστιάζοντας στις δυνατότητες διεύρυνσης νέων συνεργασιών.

Ερ: Υπάρχουν άλλοι κλάδοι σε διαφορετικούς τομείς παραγωγής ή μεταποίησης που σας ζήτησαν να γίνει κάτι αντίστοιχο και γι’ αυτούς;

Απ: Μετά τις επιτυχημένες δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα, έχει εκδηλωθεί η επιθυμία για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του νομού Άρτας. Ευχόμαστε με τη νέα προγραμματική περίοδο να υπάρξουν αντίστοιχα προγράμματα ώστε να ωφεληθούν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις και κλάδοι του νομού μας. Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, θα αγωνίζομαι για την επιτακτική ανάγκη υλοποίησης ανάλογων προγ- ραμμάτων και δράσεων, ώστε όλες οι επιχειρήσεις του νομού να αναδείξουν τόσο τα προϊόντα τους όσο και τις υπηρεσίες τους.

Στο Ψαθοτόπι γεύτηκαν αλιεύματα Αμβρακικού μέσω του προγράμματος «αλιΑμβρα». Επιτυχημένη και η πέμπτη έκθεση γευσιγνωσίας

Σε γαστρονομικό προορισμό της Άρτας αναδείχθηκε το Ψαθοτόπι, μέσα από τις οργανωμένες δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα που υλοποιεί το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο της Πράξης “Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού – Άρτας”.
Με όχημα την διάδοση και την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και του πλούτου του Αμβρακικού, το Επιμελητήριο Άρτας διοργάνωσε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου έκθεση γευσιγνωσίας στην κεντρική πλατεία του χωριού με πλήθος παρευρισκόμενων να γεύονται τα τοπικά πιάτα.
Στο γευστικό αυτό ταξίδι παρουσιάστηκαν πατροπαράδοτες συνταγές μαγειρεμένες από τις ταβέρνες «Ο Άγγελος» του κ. Τσιαντή καθώς και «Η Φωλιά του Κυνηγού» της κ. Ξυλογιάννη. Η κεντρική πλατεία του χωριού γέμισε με κόσμο που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης παραδοσιακά πιάτα αλλά και να ενημερωθεί για τις δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μια σειρά από πιάτα που παρασκευάστηκαν ειδικά για την εκδήλωση, όπως τσιπούρα, κέφαλος, σαρδέλα και χέλι στη σχάρα και στο φούρνο.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος, ο Β’ αντιπρόεδρος Βασίλειος Μαγκούτης καθώς δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ