Οι φίλοι σου από τη γειτονιά Σκοπευτηρίου θυμούνται…


Φίλε μας Τάκη, πριν πέντε χρόνια 15 Απριλίου 2017 έφυγες από κοντά μας, ταξίδεψες σε άλλες γειτονιές.
Σε μας άφησες την σφραγίδα της φιλίας μας, στην οικογένειά σου μια ηθική περιουσία και στην πόλη μας για παρακαταθήκη την αξιοσύνη σου και την προσφορά σου.
Φίλε μας Τάκη, μεγαλώσαμε φτωχικά στην ίδια λαϊκή γειτονιά. Μαζί κάναμε όνειρα και διεκδικήσαμε τη θέση μας στην κοινωνία. Ασυμβίβαστοι, ορθώσαμε ανάστημα απέναντι σ’ όλες τις κοινωνικές-πολιτικές αντιξοότητες σκεπτόμενοι πάντα το καλό του Αρτινού πολίτη.
Διεκδικήσαμε τη θέση μας στην ευτυχία μας, μέσα από τις επιλογές μας σε κάθε τομέα της ζωής όπως οικογένεια, δουλειά, παιδιά.
Φίλε μας Τάκη, όλοι μαζί εκεί στη γειτονιά δημιουργήσαμε το Σωματείο ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ με ποδοσφαιρικό, καλαθοσφαιρικό, κολυμβητικό τμήμα.
Έπειτα, εκλέχτηκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μαζί πάντα συζητούσαμε τις επιλογές σου και σύσσωμα σε στηρίζαμε. Υπηρέτησες 29 χρόνια εκλεγμένος στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Από την θέση Προέδρου του ΕΑΚ προώθησες την κατασκευή ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου στην Άρτα με Νομάρχη τον Σπύρο Τυροδήμο και τον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γεώργιο Βασιλακόπουλο.
Παρέδωσες στο Δήμο και τους πολίτες ένα μεγάλο έργο, ένα κόσμημα για την πόλη μας.
Από την θέση Αντιδημάρχου ήσουν υπεύθυνος για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, όπου υλοποίησες ένα πρωτοποριακό έργο για τα δεδομένα της εποχής διότι μόνο πέντε πόλεις στην Ελληνική επικράτεια διέθεταν βιολογικό με τριπλό δίκτυο.
Επίσης, συνέβαλες στην κατασκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου, γήπεδο Σκοπευτηρίου, γήπεδο Γλυκορίζου, γήπεδο Αγίων Αναργύρων.
Για την προσφορά σου όλοι μας πρέπει, και ειδικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να σταθούμε με παρρησία στην ιστορία 29 χρόνων ενασχόλησής σου με τα κοινά. Σ’ έναν αγωνιστή αλτρουιστή αλλά και αποτελεσματικό που υπηρέτησε τον συμπολίτη του οφείλουμε να αποδώσουμε εμπράκτως τον φόρο τιμής που του αξίζει.
Με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα διεκπεραίωσες και παρέδωσες στον Αρτινό λαό έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής του.
Έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να ειπωθούν αλήθειες για την ιστορία της Άρτας. Η ιστορία είναι καθρέφτης. Και η ιστορία της μικρής μας πόλης της Άρτας αξιώνει τους ανθρώπους της, τους αγωνιστές της, όλους όσοι έδωσαν πνοή και όραμα στην Ιστορία και τις προοπτικές της να σταθούν κάποτε στο μικρό πάνθεον που θα αναδίδει την αύρα τους για τις επόμενες γενιές.
Αυτές οι επόμενες γενιές πρέπει να κάνουν κτήμα τους τα έργα και τις ημέρες του Τάκη Γεωργούλα ώστε η Ιστορία να βρει δικαίωση όντας παρακαταθήκη μιας μεγάλης προσφοράς.
Η λησμονιά και η αβλεψία δεν υπηρετούν τις αλήθειες και αυτό εμείς το ξέρουμε. Με δύναμη ψυχής να αναφωνήσουμε «αείμνηστος και πάντα θα είσαι για όλους εμάς ένα άσβεστο φως μέσα στις καρδιές μας».
Φίλε μας Τάκη, εμείς δεν ξεχνάμε, θα αγωνιστούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ