Μάστιγα συνεχίζουν να αποτελούν τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας, με τον αριθμό τους να αυξάνεται το 2021 κατά 16% σε σύγκριση με το 2020.


Ρεκόρ κατέγραψαν οι καλοκαιρινοί μήνες με περισσότερα από 1.000 τροχαία ανά μήνα. Στον αντίποδα αυτής της μάστιγας, βρίσκεται η Ήπειρος που σημείωσε μείωση 18% στα τροχαία ατυχήματα το 2021 σε σχέση με το 2020. Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο νομό Θεσπρωτίας τα τροχαία μειώθηκαν κατά 40% μέσα σε ένα χρόνο.
Η έρευνα του Pricefox.gr δείχνει ότι μπορεί να έχει επιστρέψει η κίνηση στους νομούς της Ηπείρου, όμως τα αποτελέσματα ερευνών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) δείχνουν πως τα τροχαία μειώθηκαν από 116 σε 95.
Στην Πρέβεζα διατήρησαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό (22) και τις δύο χρονιές, ενώ υπήρξε μείωση περίπου 8% στα ατυχήματα στο νομό της Άρτας. Τέλος, στα Ιωάννινα, το 2021 συνέβησαν 44 ατυχήματα σε σχέση με το 2020 που έγιναν 46, σημειώνοντας έτσι μια μείωση 4% από το 2020. Η πιο εντυπωσιακή, όμως, μείωση που φαίνεται και στο διάγραμμα είναι στην Θεσπρωτία με ποσοστό 40%.
Είναι πολύ σημαντικό πέρα από την καλή οδική συμπεριφορά, οι οδηγοί να έχουν εξασφαλίσει την καταλληλότερη ασφάλεια αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα μέσα από το Pricefox.gr, οι κάτοικοι της Ηπείρου μπορούν να συγκρίνουν όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και να αγοράσουν το πακέτο που τους ταιριάζει με τιμές από 6,5 ευρώ το μήνα.
* Η Αλίκη Αποστολίδου είναι απόφοιτος τουτμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΜΣ με μεταπτυχιακό στην Σημειωτική Πολιτισμός και Επικοινωνία του ΑΠΘ και εργάζεται στην PriceFox ως Marketing Analyst

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ