Του Άλκη Παπαχρηστάκη *

Οι εκλογές στις 5 και 12 Δεκέμβρη ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, αφού 280.000 περίπου ψηφοφόροι την πρώτη Κυριακή και 210.000 την δεύτερη, έδωσαν μία ελπίδα στην Ελληνική κοινωνία ότι ξεκινάει μία νέα περίοδος για την πολιτική ζωή της χώρας.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο που εκλέχθηκε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε σαφή εντολή από χιλιάδες μέλη και φίλους του κόμματος να αναλάβει την ευθύνη της παράταξης σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και να την οδηγήσει εκεί που έχει θέση με τις αξίες και τις αρχές που μας διέπουν.
Επίσης, συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου που η παρουσία του σηματοδοτεί την πορεία μας, όσο και στους Ανδρέα Λοβέρδο, Παύλο Χρηστίδη, Παύλο Γερουλάνο και Χάρη Καστανίδη, οι οποίοι με τις αξίες, τον ωραίο και σύγχρονο πολιτικό τους αγώνα, τίμησαν τις αρχές του κόμματος και τους χιλιάδες ψηφοφόρους, αλλά έδωσαν και νόημα στην εκλογική διαδικασία.
Ο αγώνας τελείωσε και πλέον δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς ούτε η πολυτέλεια να μιλάμε για ηττημένους, ειδικά αυτή την ώρα που η Ελλάδα μας και ο λαός καθημερινά δοκιμάζονται από την πανδημία και από την ακρίβεια που σαρώνει την κοινωνία.
Όλοι μαζί πρέπει να σηκώσουμε ψηλά τα μανίκια και να δουλέψουμε για να ξαναφέρουμε την ελπίδα, το χαμόγελο και το όραμα του Έλληνα πολίτη. Κι αυτό γιατί η μεγάλη παρουσία του κόσμου στις διαδικασίες εκλογής προέδρου, μας έδωσε ισχυρή εντολή να αναλάβουμε την ευθύνη για μία σύγχρονη πρόταση διακυβέρνησης αυτού του τόπου απέναντι στην συντήρηση. Η Φώφη Γεννηματά μας έδειξε τον δρόμο της ενότητας με ήθος και αγώνα για να μεγαλώσουμε την παράταξη και αυτή την παρακαταθήκη πρέπει να την κρατήσουμε και να προχωρήσουμε.
Στο νομό Άρτας ψήφισαν περίπου 1.800 την πρώτη Κυ-ριακή και 1.400 την δεύτερη παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Από πλευράς μου ευχαριστώ τον πολίτη της Άρτας (μέλος ή φίλο) που αυθόρμητα προσήλθε στην διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος, έχοντας κατά βάθος μία ελπίδα ότι θα αλλάξουν πολλά και πάνω απ’ όλα η νέα ηγεσία θα δώσει τον αγώνα απέναντι στην συντήρηση για το δημόσιο συμφέρον.
Τα προβλήματα που απασχολούν όλους είναι πολλά, όπως η μεγάλη και συνεχόμενη κρίση για θέσεις εργασίας, για τον κατώτερο μισθό που δεν εξασφαλίζει αξιοπρεπή συνθήκη διαβίωσης, ο εμπαιγμός των συνταξιούχων, το Εθνικό Σύστημα Υγείας που η κυβέρνηση το άφησε στην τύχη του, την παιδεία που σπρώχνει προς την ιδιωτικοποίηση, τον πρωτογενή τομέα που τον απαξιώνει και πάνω απ’ όλα η έλλειψη οράματος από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Η άσχημη εικόνα και η καθημερινή δοκιμασία των πολιτών, μας δίνει δύναμη για τη μάχη με συνέπεια, ρεαλισμό και υπευθυνότητα, γιατί χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κράτος με αξιοπρέπεια και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει.
*Ο Άλκης Παπαχρηστάκης είναι αναπληρωτής
γραμματέας Τομέα Αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ