ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Ευάγγελο Χαρμπή για τον εμβολιασμό, μάς έλεγε ότι κατά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση μεταξύ αυτών που σπεύδουν για την πρώτη δόση.
Ο ίδιος κάνει λόγο συνολικά για περίπου 600 καθημερινά στα εμβολιαστικά κέντρα του νέου αλλά και του παλιού νοσοκομείου, στα τρία των αντίστοιχων Κέντρων Υγείας, καθώς και κατ’ οίκον.
Οι περισσότεροι είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ μεγαλύτερο σε σχέση με τους πρόσφατους προηγούμενους μήνες είναι το ενδιαφέρον και από συμπατριώτες μας κάτω απ’ αυτή την ηλικία.
Λίγο ο φόβος που πλέον «σερβίρεται» με υψηλότερες… δόσεις από τα κανάλια, λίγο το πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους άνω των 60 ετών παραβούν την υποχρεωτικότητα, λίγο γιατί ορισμένοι το βλέπουν αλλιώς, καμία έκπληξη ως προς την στροφή για την ασπίδα προστασίας.
Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Τί αλήθεια θα λένε πως φταίει αν πιάσουμε το 85% χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η ανοσία της αγέλης (τόσο λένε οι ειδικοί ότι απαιτείται), θα παραδεχθούν ότι μόνο το εμβόλιο δεν αρκεί για την καταπολέμηση του «αόρατου εχθρού» ή κάθε μήνα και μια βατσίνα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ