ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ αναφορά στην Ήπειρο έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ (Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας (φωτο), χωρίς να παραλείψει βεβαίως να πει ότι αποτελεί τόπο καταγωγής του (Αθαμάνιο Άρτας).
Ερωτηθείς από τον Χρήστο Τσούτση που εκδίδει την εφημερίδα «Δημοκρατική Φωνή» στην Πρέβεζα για το δημογραφικό και την ερήμωση της υπαίθρου χαρακτήρισε την Ήπειρο «Αδικημένη περιφέρεια», επισημαίνοντας παράλληλα πως «διαθέτει πολύ μεγάλες δυνατότητες, οι οποίες δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα μπορούσαν».
Η ίδια ερώτηση αποτέλεσε την αφορμή να επικαλεστεί την καταγωγή από την Περιφέρειά μας, κάνοντας γνωστό ότι θα την επισκεφθεί εκ νέου, αυτή τη φορά ως πρόεδρος της ΕΛΑΣ (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη), με σκοπό να παρουσιάσει πιο εξειδικευμένα τις θέσεις για την περιοχή. Στο επίκεντρο, όπως επισήμανε, θα τεθούν η παραγωγική ανασυγκρότηση, ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας και η δημιουργία νέων οικονομικών δυνατοτήτων.
Αν μιλήσει εκλαϊκευμένα, ονοματισμένα και προπαντός με παραδείγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Διότι όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι «σοφόν το σαφές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ