Δυναμώνει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του Κέντρου Υγείας Καλεντίνης με ένα νέο και υπερσύγχρονο ασθενοφόρο. Το Κέντρο Υγείας αποκτάένα από τα 10 ασθενοφόρα που παρέδωσε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και θα καλύπτει το Δήμο Καραϊσκάκη, αντικαθιστώντας το επί 20ετία ασθενοφόρο.

Σε ανακοίνωση Τύπου του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργου Στύλιου επισημαίνεται σχετικά: «Τα ασθενοφόρα αποκτήθηκαν κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού. Το κόστος τους ανήλθε στα 800.000 ευρώ και καλύφθηκε εξολοκλήρου από την 6η ΥΠΕ. Στόχος, η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας που βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Για το λόγο αυτό, τα ασθενοφόρα διαθέτουν κίνηση και στους 4 τροχούς (4×4) και μπορούν να επέμβουν γρήγορα οπουδήποτε χρειαστεί.

Η παράδοση, του καινούριου ασθενοφόρου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στύλιου, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, του δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου και της Διευθύντριας του ΚΥ Καλεντίνης Ευτυχίας Καραστεργίου. Παρόντες ήταν, επίσης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της γύρω περιοχής, δημοτικοί σύμβουλοι και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας».

Ο υφυπουργός Γ. Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γ. Καρβέλη και τον υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη, για την έμπρακτη στήριξη του Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης και για την άριστη συνεργασία που είχαμε μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό. Το ασθενοφόρο είναι 4×4, σύγχρονο και με τελευταίας τεχνολογίας ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό, ικανό να προσφέρει αμεσότερη και ευκολότερη βοήθεια στους κατοίκους των Ραδοβυζίων. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω και τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Ευ. Καραστεργίου για την αποτελεσματική συνεργασία που έχουμε και να συγχαρώ τόσο την ίδια όσο και το προσωπικό του Κέντρου για τις υπηρεσίες, την προσφορά και την ιδιαίτερη φροντίδα που δείχνουν στους πολίτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ