Το παρόν στα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας, έδωσε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον τρόπο που ο Δήμος αντιλαμβάνεται τα θέματα του Αμβρακικού Κόλπου. Επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ή Άρτα είναι υπέρμαχος μιας ολιστικής αναπτυξιακής προσέγγισης για τον Αμβρακικό μια και “βρέχει” πέντε Δήμους, τρεις Αντιπεριφέρειες και δυο Περιφέρειες».
Το σκεπτικό του εξήγησε και στον υφυπουργό κατά την σύντομη συνάντησή τους, τονίζοντας: «Η πολιτεία πρέπει ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου και των χρηματοδοτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης κλπ, να καταρτίσει με όλους τους φορείς αναπτυξιακό σχέδιο 10ετίας που θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από το ποιος θα βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης, με στόχο να αξιοποιήσουμε αλλά και να διαφυλάξουμε τον πλούτο της περιοχής μας».
Ο υφυπουργός μετέφερε στον δήμαρχο Αρταίων την πρόθεσή του να συνεργαστεί με όλους τους Δήμους προκειμένου να αναδειχτεί και να προστατευτεί ο Αμβρακικός στο σύνολό του.
Στα εγκαίνια εκτός από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μητσόπουλος και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ