«Άλλη μία δράση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες», τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Αρταίων.
Πρόκειται για το “Ταξίδι Εξοικείωσης” δη-μοσιογράφων από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, που εξειδικεύονται στη γαστρονομία. Στο ταξίδι που διοργανώθηκε από το Δήμο από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν δημοσιογράφοι από το greekgastronomyguide.gr, OLIVE, Πρώτο Θέμα, Αθηνόραμα, Καθημερινή, Ύπαιθρος Χώρα.
Το πρόγραμμα περιήγησης περιλάμβανε επισκέψεις και γνωριμία με επιχειρηματίες της περιοχής, σε μία προσπάθεια να παρουσιαστεί ο πρωτογενής τομέας και να προβληθεί η δυναμική της περιοχής μας σ’ αυτόν τον τομέα.
Παράλληλα οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές του τόπου μας, καθώς περιηγήθηκαν στην πόλη και τα βυζαντινά της μνημεία, στην Κορωνησία, στη λιμνοθάλασσα Λογαρού και στα γραφικά ορεινά χωριά μας.
Οι καλεσμένοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, γεύτηκαν παραδοσιακές και μη συνταγές με βάση τα τοπικά μας προϊόντα, από χέλι στα κάρβουνα και χαβιάρι Άρτας, μέχρι την περίφημη γάμπαρη Αμβρακικού και τις διάσημες πίτες και τα ψητά κρέατα.
«Κατά κοινή ομολογία των δημοσιογράφων -προστίθεται- οι τρεις ημέρες ήταν πολύ λίγες για να μπορέσουν να δουν και να γευτούν όλα όσα θα ήθελαν. Ωστόσο, κατέγραψαν μια περιοχή με εξαιρετικές πρώτες ύλες, η οποία θα μπορούσε, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, να γίνει ένας δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός, τόσο για τον Έλληνα όσο και για τον ξένο επισκέπτη».
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά για την περιήγηση τους: Νίκο Καραμέτσο, πρόεδρο Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λογαρούς, για την ξενάγηση στη λιμνοθάλασσα και το ιβάρι. Έφη Σπυροπούλου και την εταιρεία Thesauri. Βαγγέλη Γείτονα και την εταιρεία V.Geitonas. Θανάση Κοντοδήμα και την εταιρεία Amvrelia. Παύλο Μίχα και την εταιρεία Κοτόπουλα Μίχας. Δημήτρη Πετανίτη, πρόεδρο Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, τον Άλκη Μπανταλούκα και την Αναστασία Γρίβα από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας. Σπύρο Καράλη και την εταιρεία Καράλης ΑΕ. Δήμητρα Σακκά και Πάνο Λαμπράκη από το οινοποιείο «Λαμπράκη» για την ξενάγηση στις επιχειρήσεις τους και την ευγενική προσφορά των προϊόντων τους στους καλεσμένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ