Τέλος Σεπτεμβρίου η επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση της Συγκλήτου θα υποβάλλει τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (ΠΑΤΕΠΗ), στην Άρτα στο πλαίσιο της Γεωπονικής Σχολής, παράλληλα και με την προτεραιότητα των Μονάδων που το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι εις θέση να λειτουργήσει άμεσα.
Αυτό επισήμανε ο πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, σε δηλώσεις του προς τον «Ταχυδρόμο», προσθέτοντας ότι η διαθέσιμη έκταση στην Πανεπιστημιούπολη των Κωστακιών υπερεπαρκεί για την ανάπτυξή του ΠΑΤΕΠΗ ακόμα και μελλοντικά των άλλων Σχολών που εδρεύουν στην Άρτα.
Συγκεκριμένα ο κ. Πρύτανης δήλωσε: «Η απόφαση της Συγκλήτου έρχεται μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων, στην οποία άκουσα όλες τις απόψεις και είχα αναφέρει ότι θα συζητηθεί την 25η Αυγούστου.
Συζητήθηκε, λοιπόν, διεξοδικά το θέμα στην Σύγκλητο και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με διεπιστημονικά κριτήρια ώστε να καλύπτονται όλα τα επιμέρους αντικείμενα του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (ΠΑΤΕΠΗ), όπως αυτά περιγράφονται στο νόμο για την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».
Ο ίδιος για το έργο της επιτροπής πρόσθεσε όσον αφορά τα επόμενα βήματα: «Η επιτροπή οφείλει έως τέλος Σεπτεμβρίου να υποβάλλει Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΠΑΤΕΠΗ, όπου θα δίνεται και η προτεραιότητα των Μονάδων, τις οποίες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι εις θέση να λειτουργήσει άμεσα.
Η χωροθέτησή του στην Πανεπιστημιούπολη των Κωστακιών θα γίνει σε χώρους, οι οποίοι θα πρέπει να παραχωρηθούν για χρήση προς το ΠΑΤΕΠΗ και βρίσκονται υπό εξέταση από την Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έως τέλος Σεπτεμβρίου θα υποβληθεί σχετική πρόταση του πρύτανη προς τη Σύγκλητο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαθέσιμος χώρος στην Πανεπιστημιούπολη των Κωστακιών στην Άρτα, όπως ο κ. Αλμπάνης επισήμανε προς τον «Τ» υπερεπαρκεί, όχι μόνο για την ανάπτυξη του ΠΑΤΕΠΗ αλλά και πιθανή ανάπτυξη και των άλλων Σχολών που εδρεύουν στην Άρτα. Κι αυτό διότι μόνο το 1/3 της συνολικής διαθέσιμης έκτασης είναι δομημένο και τα 2/3 αυτής είναι διαθέσιμη προς αξιοποίηση, από τα εν συνόλω 330 και πλέον στρέμματα. Συνάμα οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα εξετάσουν την αξιοποίηση και κτηριακών υποδομών που παραμένουν ημιτελείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ