Υπό αστυνομική επιτήρηση βρίσκεται αυτή την ώρα (βράδυ Κυριακής 10 Μαΐου) η πλατεία Τριγώνου του Δήμου Αρταίων, η οποία και απόψε είναι κατάμεστη από νεολαία που μετά την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, την έκανε στέκι της.

Αστυνομικοί βρίσκονται σε δύο πλευρές, από τη μια στη γωνία της οδού Παπαβασιλείου και Λουριώτη και από την άλλη στην Λουριώτη με Χρ. Γκίζα, χωρίς ωστόσο να έχει χρειαστεί να παρέμβουν, απλά παρακολουθούν. Αφορμή για την παρουσία τους αποτέλεσε το βράδυ του Σαββάτου όταν προκλήθηκαν μικρής έκτασης εντάσεις, για τις οποίες χρειάστηκε η αστυνομία προκειμένου να εκτονωθούν.

Πρωί της Κυριακής συνεργείο καθαριότητας του Δήμου βρέθηκε στην πλατεία για να μαζέψει τα πολλά σκουπίδια που είχαν αφήσει οι… θαμώνες της (φωτο). Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι ασφυκτικά γεμάτα ήταν όλα τα καλάθια απορριμμάτων οπότε μη έχοντας που να τα εναποθέσουν, τα πετούσαν ανεξέλεγκτα.

Θα μπορούσαν ωστόσο, προκειμένου να μην δώσουν δικαιώματα, να μαζέψουν μόνοι τους τα σκουπίδια και να τα ρίξουν σε παρακείμενη οδό με κανονικούς κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Δεν το έκαναν και για να πούμε την αλήθεια προκάλεσαν δυσμενή σχόλια από περιοίκους, οι οποίοι κατά τα άλλα φαίνεται να μην αντιτίθενται στις μαζώξεις της νεολαίας, που όμως θα ένιωθαν καλύτερα αν επιδείξουν μεγαλύτερο σεβασμό προς τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους και στην προκειμένη περίπτωση στην πλατεία Τριγώνου.

Είναι δικαιολογημένο να θέλουν και να επιδιώκουν την εκτόνωση, προφανώς αυτό το αντιλαμβάνεται και η αστυνομία, γι’ αυτό και η παρουσία της είναι διακριτική. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί η παρέμβασή της όπως έγινε το βράδυ του Σαββάτου αρκετά μετά τα μεσάνυχτα (02:15).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ