Καθηλωτικό είναι το πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και στην Άρτα με τα ταξιδιωτικά γραφεία να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πυρός.

Η απειλή εξάπλωσης του κορωνοϊού επηρέασε από τις Απόκριες ακόμα τους Αρτινούς, αφού όπως τονίζουν επιχειρηματίες του είδους που προγραμμάτιζαν εκδρομές, όλες αναβλήθηκαν λόγω απροθυμίας συμμετοχής.
Την ίδια στιγμή επιχειρήσεις της Άρτας με τις οποίες επικοινώνησε ο «Τ», αποτυπώνουν εικόνα πλήρους καθίζησης του κλάδου από την αναστολή όλων των προγραμμάτων τους, είτε αφορούσαν εκδρομές προσκυνηματικού τουρισμού είτε αναψυχής είτε μεμονωμένα ταξίδια, είτε βέβαια και σχολικές εκδρομές.
Το πλήγμα βάθυνε ακόμα περισσότερο από προχθές αφού ήδη με σχετικό ΦΕΚ ενημερώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και το αντίστοιχο Υγείας για την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την μεγαλύτερη κινητικότητα.
«Mandalos tours
«Ο Μάρτιος είναι ο κατ’ εξοχήν μήνας των εκπαιδευτικών εκδρομών και όλες αναστέλλονται», υπογράμμισε προς τον «Τ», ο ιδιοκτήτης της «Mandalos tours», Νίκος Μάνδαλος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναστολή που δόθηκε από 9 έως και 22 Μαρτίου σ’ όλες τις εκπαιδευτικές εκδρομές, από τις οποίες αρκετές είχαν προγραμματιστεί και μέσω του εν λόγω γραφείου.
Εκτός αυτού την απροθυμία των Αρτινών να μετακινηθούν ακόμα και σε ολιγοήμερα εκδρομικά προγράμματα, έχει καταγράψει ο ίδιος από τις προηγούμενες ημέρες, αναστέλλοντας προγράμματα μονοήμερων διήμερων ή τριήμερων εκδρομών. Παράλληλα σημειώνει «Προς το παρόν δεν συγκροτούμε νέο πρόγραμμα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση». Όσο για το οικονομικό πλήγμα που δέχεται ο κλάδος, ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα «είμαστε άνεργοι».
«HOULIARAS TOURS»
«Καταστροφικό» χαρακτήρισε το οικονομικό αποτύπωμα στον τομέα των τουριστικών γραφείων και εν γένει του τουρισμού, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου «HOULIARAS TOURS», που επίσης εδρεύει στην Άρτα, εφαρμόζοντας από προχθές την σχετική οδηγία για αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών.
Για τις υπόλοιπες ο κ. Χουλιάρας, σε επικοινωνία που είχε ο «Τ», επισήμανε ότι «ούτως ή άλλως αναβάλλονται και δεν προχωράμε σε νέα προγράμματα εκδρομών, εφόσον υπάρχει απροθυμία συμμετοχής λόγω της αυξημένης ανησυχίας των πολιτών».
AIRNET TRAVEL
Σε μόλις δυο ώρες πρωί της Δευτέρας το Τουριστικό Γραφείο AIRNET TRAVEL, προχώρησε σε ακυρώσεις εννιά αεροπορικών εισιτηρίων με τον υπεύθυνο να υπογραμμίζει προς τον «Τ» ότι αφορούσαν προγραμματισμένα ταξίδια μόνο με την εταιρεία Αegean, διότι είναι η μοναδική που δέχεται μεταβολές στα εκδοθέντα εισιτήρια.
«Όσοι μπαίνουν πλέον σε τουριστικά γραφεία ή τηλεφωνούν, είναι όλοι για ακυρώσεις», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Με καλέσατε τώρα και είναι περίπου 11 η ώρα. Από τις 9 το πρωί έως τώρα είχαμε εννιά ακυρώσεις». Παράλληλα επισημάνθηκε ότι «δεν προγραμματίζεται κανένα καινούριο ταξίδι».
Αξίζει να σημειωθεί ότι κοινή συνισταμένη όλων των εκπροσώπων ταξιδιωτικών γραφείων, με τα οποία η εφημερίδα μας ήρθε σε επικοινωνία, υπήρξε η εκτίμηση ότι τα μέτρα αναμένεται να αυξηθούν σταδιακά ακόμα περισσότερο και ως εκ τούτου διαβλέπουν βαθύτατη κρίση στον τομέα του τουρισμού.
Βίκυ Καινούργιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ