ΜΠΡΟΣΤΑ σε μια ύστατη πρόκληση βρίσκεται το Επιμελητήριο Άρτας, το οποίο καλείται να βγάλει… τα κάστανα από τη φωτιά εις ότι αφορά την εξεύρεση έκτασης για την δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου, που αποτελεί αδήριτη ανάγκη αν θέλουμε ο νομός να αλλάξει τα δεδομένα ως προς το μέλλον της επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Είχαμε την πληροφορία ότι την δύσκολη αποστολή για να λυθεί ο… Γόρδιος Δεσμός αναλαμβάνει ο β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευάγγελος Χρηστάκης (φωτο). Απευθυνθήκαμε στον ίδιο και μάς την επιβεβαίωσε. Επομένως, είναι αναγκασμένος να βγει μπροστά προς αναζήτηση του χώρου. Πρόκειται για θέμα που πέρασε από τα χίλια κύματα χωρίς έως τώρα να έχει ληφθεί οριστική απόφαση σάμπως ένας ολόκληρος νομός να μην τον διαθέτει.
Πιο μακρύς δρόμος, εν τω μεταξύ, για την εξεύρεση μιας τέτοιας έκτασης δεν έχει υπάρξει, ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει να υπάρχει πανελλαδικό προηγούμενο. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν είχε ξεκινήσει με πιο ζωηρό τρόπο η προσπάθεια εξεύρεσης και από τότε πέρασαν 45 ολόκληρα χρόνια χωρίς μέχρι σήμερα να διακρίνεται φως στην άκρη του τούνελ. Όλες οι προτάσεις που διατυπώνονταν συναντούσαν εμπόδια είτε διότι σημειώνονταν αντιδράσεις από κατοίκους είτε δεν έφεραν τις κατάλληλες προδιαγραφές, πότε το ένα… μύριζε και πότε το άλλο βρώμαγε!
Θυμίζουμε ορισμένες απ’ αυτές τις προτάσεις: Αρχικά σε έκταση της Καμπής, σε Κομπότι, στον Δήμο Νικ. Σκουφά, στην Φιλοθέη, στα Κρεκούκια Αμμοτόπου και ξανά πρόσφατα στην Καλαμιά, που κατά τη γνώμη των ειδικών είναι η καταλληλότερη περιοχή, πλην όμως υπερισχύουν τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, στα οποία – δυστυχώς – υποκύπτουν δημόσιοι φορείς χάρη – διπλά δυστυχώς – λόγω εκλογικών σκοπιμοτήτων.
Το έργο που αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Χρηστάκης είναι όντως δύσκολο. Απ’ ότι, ωστόσο, διαπιστώσαμε από τη σύντομη συζήτηση που κάναμε φέρεται αποφασισμένος να «σπάσει αυγά». Αν πάντως δεν το πράξει, το έργο θα καταντήσει «νέο Γεφύρι της Άρτας». Πολιτικός μηχανικός είναι, πρόεδρος του ΤΕΕ/ τμήματος Ηπείρου παράρτημα Άρτας διετέλεσε, εμπειρία διαθέτει, την ανάγκη δημιουργίας του κατανοεί πλήρως, οπότε ας γρηγορήσει. Οι καιροί ου μενετοί, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ