ΗΡΘΑΝ τα μαντάτα για την συνδεδεμένη τιμή ανά στρέμμα όσον αφορά (και) τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια και δεν είναι καθόλου ευχάριστα.
Η απόφαση που υπογράφηκε και έγινε ήδη γνωστή από την Μεγάλη Δευτέρα δημιουργεί εύλογες αντιδράσεις μεταξύ των παραγωγών καθώς από 55 λεπτά το κιλό πέρυσι ανά στρέμμα, φέτος πέφτει σε 21,80 λεπτά, δηλαδή εμφανίζεται μειωμένη κατά 60%. Ποιους αφορά; Αφορά αυτούς που παρέδωσαν πορτοκάλια από 1η Ιανουαρίου 2023 έως 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Ανάλογες μειώσεις στις τιμές για τις οποίες δίνονται ενισχύσεις παρατηρούνται και για άλλα προϊόντα, όπως τριφύλλι κλπ.
Οι καλλιεργητές χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών είδαν να βελτιώνονται φέτος οι τιμές φτάνοντας έως 18 και 20 λεπτά το κιλό και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακόμα και τριπλάσιες από προηγούμενα χρόνια (διπλάσιες στη μεγαλύτερη πλειοψηφία). Αυτό άραγε είδε το αρμόδιο υπουργείο και σκέφθηκε ίσως ότι τα κονόμησαν (!), αποφασίζοντας έτσι να «κλέψει» τη διαφορά; Να μην τούς αφήσει δηλαδή να πάρουν ανάσα; Ωραία στήριξη του αγροτικού εισοδήματος περί της οποίας κατά τα άλλα κομπάζουν!
Αν αυτό δεν συνιστά πολιτική υποκρισία τότε τί; Τόση κοροϊδία πια… έλεος! Όσο για τους παραγωγούς έχουν ένα «όπλο» στα χέρια τους. Αν δεν το «απασφαλίσουν» κάποτε, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κλαίνε με τη μοίρα τους. Στο χέρι τους είναι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ