Αρνητική ήταν ομόφωνα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ζηρού η γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το υδροηλεκτρικό που προτείνεται να κατασκευαστεί στον Άγιο Γεώργιο.
Σημειώνεται ότι ήταν η τρίτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με το ίδιο θέμα καθώς η εταιρεία που ενδιαφέρεται για την κατασκευή του επιμένει να το επαναφέρει παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις που έχουν προηγηθεί. Η πρώτη απόπειρα για την κατασκευή του κοντά στις πηγές υδροδότησης έγινε το 2009 και η δεύτερη το 2021. Και στις δύο περιπτώσεις η τοπική κοινωνία στάθηκε απέναντι στο συγκεκριμένο έργο.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης, ανέφερε: «Η δημιουργία ενός φράγματος στο συγκεκριμένο σημείο θα επηρεάσει και τις πηγές… Αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία και έχοντας υπόψη τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου λέμε ένα μεγάλο όχι».
Την ίδια στιγμή τονίστηκε ότι ο δήμαρχος καθώς και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν ότι θα είναι παρόντες όταν η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα προκειμένου να γνωμοδοτήσει. Αρνητική στην κατασκευή του έργου είναι και η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ