«Τις τελευταίες ημέρες από ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης – που με την ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται στην εποχή μας κάθε πληροφορία ή “πληροφορία” έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις – επιχειρείται όχι μόνο η διόγκωση αλλά και η αλλοίωση του περιεχομένου ιδιωτικής συζήτησης» τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται: «Ο περιφερειάρχης Ηπείρου την Πέμπτη 4 Απριλίου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια συζήτησης που προκλήθηκε από παριστάμενο μέλος της Επιτροπής για την αύ- ξηση των τελών διοδίων στην Εγνατία οδό, που απασχολεί την επικαιρότητα, αναφέρθηκε ιδιωτικά και όχι υπό την θεσμική ιδιότητά του σε θέματα συντήρησης της Εγνα- τίας για να στηρίξει την άποψή του περί αναγκαιότητας αύξησης των τελών.
Η συζήτηση αυτή καταγράφηκε μη νόμιμα με μηχανικά μέσα, καθώς ουδείς των συμμετεχόντων σ΄ αυτή είχε ενημερωθεί ούτε – πολύ περισσότερο – είχε συναινέσει στην καταγραφή της και την εν συνεχεία αποσπασματική μεταφορά και διασπορά της στα Μέσα Ενημέρωσης.
Είναι προφανές από το περιεχόμενό της ότι δεν πρόκειται ούτε για δηλώσεις, ούτε για κα- ταγγελίες του περιφερειάρχη Ηπείρου, αλλά για απόψεις που εκφράστηκαν στο πλαίσιο της ιδιωτικής συζήτησης με πολιτική αντιπαράθεση και διάσπαρτες παρεμβάσεις συνομιλητών.
Εν τη ρύμη του προφορικού λόγου και της έντασης της συζήτησης χρησιμοποιήθηκαν συνήθεις, ενδεχομένως και “υπερβολικές” εκφράσεις της καθομιλουμένης. Λόγου χά-ρη καθημερινά σήμερα στο πλαίσιο κριτικής ακούγονται εκφράσεις για κατάρρευση του συστήματος υγείας, της δημόσιας διοίκησης κλπ. Μάλιστα την επόμενη ημέρα σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ερωτηθείς σχετικά, προέβη σε διευκρινίσεις.
Η συντήρηση στην επικαιρότητα ανύπαρκτων “δηλώσεων” και “καταγγελιών” και η αυτόκλητη διασταλτική “ερμηνεία” τους δεν προσφέρουν στην ενημέρωση, το αντίθετο: την παραποιούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ