ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, τους Δήμους Ιωαννιτών, Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ι. Κωνσταντινίδη «Επιχείρηση “ΠΑΝΘΗΡΑΣ” – Οι Γερμανοί εισβάλλουν και πυρπολούν την Πίνδο» είναι η ΙΛΕΤ (Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων).
Η παρουσίαση θα γίνει την προσεχή Κυριακή 14 Απριλίου, 7:30 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» με ομιλητές τους: Αθανάσιο Γκότοβο, πρώην καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής Τμήμα ΦΠΨ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Νίκο Παπαϊωάννου, πρώην πρύτανη ΑΠΘ (Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης). Δημήτρη Κωνσταντινίδη (εκπαιδευτικό και συγγραφέα του βιβλίου). Θα ακολουθήσει ανάγνωση αποσπασμάτων από την Ομάδα Τέχνης «Βορείως».
Το βιβλίο περιλαμβάνει περιγραφή και ανάλυση της εκκαθαριστικής επιχείρησης των Γερμανών κατακτητών, με την κωδική ονομασία «Πάνθηρας» και των επικουρικών του επιχειρήσεων, σε συνολικά 63 χωριά της Πίνδου τον Οκτώβριο του 1943. Στο βιβλίο, που βρίσκεται στην 3η του έκδοση, παρατίθενται τα πρωτότυπα γερμανικά στρατιωτικά έγγραφα που σχετίζονται με τις πτυχές των επιχειρήσεων αυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ