ΓΙΑ τις ευρωεκλογές έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.
ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ την Κυριακή 9 Ιουνίου, επομένως μάς χωρίζουν 67 ημέρες από τις κάλπες, αν και βέβαια ο τόνος άρχισε να δίνεται από τώρα.
ΤΑ κόμματα βρίσκονται ήδη σε διάταξη μάχης, εντείνοντας τις οργανωτικές διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους, με ορισμένα να έχουν ανακοινώσει τους πρώτους υποψηφίους.
ΜΕΤΑΞΥ αυτών και το κυβερνών, ενώ όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθηθεί για πρώτη φορά η μέθοδος των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών που έχει το ενδιαφέρον της τόσο ως προς την συμμετοχή όσο και ως προς την επιλογή των προσώπων.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει γνωστά ορισμένα ονόματα, όμως η πλήρης σύνθεση των υποψηφίων αναμένεται.
ΟΠΩΣ βέβαια και από τα υπόλοιπα κόμματα και τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα πάρουν μέρος στην αναμέτρηση.
ΤΟ γεγονός ότι εκδηλώνεται όσφρηση των ευρωεκλογών συνάγεται και από τις κατά καιρούς δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, που όπως κάθε φορά έτσι και τώρα, τις χαρακτηρίζουν «κρίσιμες».
ΚΙ όταν μιλάμε για πολιτικούς αρχηγούς να σημειωθεί ότι συμπεριλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε κάθε δημόσια παρουσία του δεν παραλείπει τις σχετικές αναφορές ή για να το πούμε ακριβέστερα κάνει ιδιαίτερο λόγο.
ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ότι κυρίως μετά το Πάσχα θα πυκνώσουν οι περιοδείες των υποψηφίων ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων ώστε – ως είθισται άλλωστε – να έχουν μια αμεσότερη επαφή με τους πολίτες, να γνωριστούν μαζί τους αλλά και να γνωρίσουν την ανθρωπογεωγραφία του κάθε τόπου.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ανάμεσα στις άλλες περιοχές, στο κέντρο της προσοχής τους θα θέσουν και την Άρτα, δίνοντας την ευκαιρία να την γνωρίσουν από κοντά.
ΤΑ τοπικά κομματικά επιτελεία όλο αυτό το διάστημα θα βρίσκονται σε εγρήγορση διότι ο κάθε υποψήφιος είναι λογικό να επιζητά μια αφετηρία για επικοινωνία με τους πολίτες των νομών της χώρας.
ΔΙΟΤΙ από πού αλλού να αντλήσουν στοιχεία και πληροφορίες για τις επαφές τους και το βήμα που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν για την διατύπωση των θέσεών τους;
ΓΝΩΜΗ μας είναι ότι δεν θα πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε ώστε να διαμορφώσουμε άποψη περί της πολιτικής προσωπικότητάς τους, η οποία εν πολλοίς ενδεχομένως βοηθήσει στην τελική επιλογή.
ΤΑ κέντρα λήψης των αποφάσεων της ΕΕ δεν είναι μακριά και πολλές απ’ αυτές μάς αφορούν άμεσα, οπότε ένας λόγος παραπάνω να κρίνουμε και να συγκρίνουμε θέσεις και προτάσεις, οι οποίες επίσης θα μάς διευκολύνουν για την εξαγωγή συμπερασμάτων ώστε η ψήφος μας να πιάσει τόπο.
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ και παράλληλα σχηματίζοντας εικόνα μπορεί να αποφευχθεί η παγίδα που συνήθως πέφτουν πολλοί που… θαμπώνονται από τα αποκαλούμενα «λαμπερά» πρόσωπα ή τα πρόσωπα του «life style», μόνο που όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»…
ΚΑΙ τέτοια παραδείγματα υπάρχουν αρκετά, για να μην αρχίσουμε και λέμε πάλι ονόματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ