ΜΕ τον θάνατο του Αναστάσιου Τσίνα (φωτο), κοσμήτορα του τμήματος Γεωπονίας Άρτας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η ακαδημαϊκή κοινότητα χάνει έναν λαμπρό επιστήμονα και ο νομός μας έναν άξιο εκπρόσωπο που αγωνίστηκε άοκνα όχι μόνο για την διατήρηση των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων αλλά και για την αναβάθμισή του από τις κορυφαίες διοικητικές θέσεις του.
Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος είδε δύο σημαντικά από τα πολλά όνειρα που είχε για την ακαδημαϊκή παρουσία στην Άρτα να εκπληρώνονται, όχι όμως και για ένα άλλο, εξίσου σπουδαίο, που θα έδινε περαιτέρω ώθηση στο τμήμα Γεωπονίας. Ο λόγος για το ΠΑΤΕΠΗ (Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου), για το οποίο ο ίδιος είχε οραματιστεί την οργάνωση και λειτουργία του στο «κάμπους» των Κωστακιών.
Θυμόμαστε πως όταν το 2018 είχε έρθει στην Άρτα ο τότε υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση για την ενοποίηση των Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ, βρίσκοντας την ευκαιρία μας έδειξε από μπαλκόνι της Βιβλιοθήκης την έκταση για τις εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, έχοντας ήδη αντίληψη για το περιεχόμενο και το αντικείμενο λειτουργίας του, άρχισε να μάς περιγράφει την σπουδαιότητα του ΠΑΤΕΠΗ σε σχέση με την διασύνδεση στον τομέα της παραγωγής και το αποτύπωμα που θα αφήσει αναφορικά με την εξωστρέφεια. Μεγάλος ο ενθουσιασμός του, υπέρμετρη η χαρά του.
Δυστυχώς το όραμά του, όπως παράλληλα το όραμα των συναδέλφων του, αλλά και της τοπικής κοινωνίας ουδέποτε έγινε πραγματικότητα. Μήπως να το ξαναθυμηθούμε και πάλι και να αφιερωθεί στη μνήμη του;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ