ΤΩΡΑ που από τον Δήμο Αρταίων τοποθετήθηκαν ήδη καφέ κάδοι, νομίζουμε ότι οι αρμόδιοι επί του θέματος καλούνται σε μία πιο ουσιαστική ενημέρωση, διότι απ’ ότι παρα- τηρούμε η εκστρατεία από πλευράς νοικοκυριών δεν περπατάει.
Σταματήσαμε σε αρκετά σημεία προκειμένου να διαπιστώσουμε αν τα νοικοκυριά ανταποκρίνονται και ανοίγοντας ορισμένους απ’ αυτούς είδαμε ότι παραμένουν άδειοι ή στην καλύτερη περίπτωση χύδην κάποια φρούτα και πολύ λιγότερο άλλα οικιακά βιοαπόβλητα.
Σε απορριμματοφόρο, εν τω μεταξύ, που περνάει από τη γειτονιά μας, είδαμε πως υπάλληλος της καθαριότητας, τους άνοιξε και τους έκλεισε αμέσως, διότι δεν περιείχαν απολύτως τίποτε.
Λίγες ημέρες αργότερα, στο ίδιο σημείο, τους ανοίξαμε εκ νέου. Στον έναν υπήρχαν λίγα σαπισμένα πορτοκάλια και στον δεύτερο απολύτως τίποτε. Από τα σάπια πορτοκάλια αναδύονταν μία άσχημη μυρωδιά και σκεφθήκαμε πως αν ζεστάνει ο καιρός το πιθανότερο είναι πως θα γίνει πιο έντονη. Και δεν εννοούμε μόνο τα πορτοκάλια αλλά και τα υπόλοιπα βιοαπόβλητα, που αν περιμένουν να γεμίσουν οι κάδοι για να τους αδειάσουν διόλου απίθανο να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης. Χώρια ότι ενδέχεται να πλακώσουν οι σκνίπες και νάχουμε άλλα ντράβαλα.
Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι του Δήμου θα χρειαστεί να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, πρώτον, για να πετύχει η όντως καλή προσπάθεια και δεύτερον, για να αποφευχθούν εστίες μόλυνσης αν παραμένουν αρκετό διάστημα, όντας λίγες οι ποσότητες. Βέβαια, είναι ακόμα αρχή και μία εξοικείωση από πλευράς νοικοκυριών ώστε στη συνέχεια να γίνει συνήθεια οπωσδήποτε θα απαιτηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ