ΦΕΤΟΣ το CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών) με έδρα τη Γενεύη Ελβετίας κλείνει 70 χρόνια από την ίδρυσή του και πρόκειται να το γιορτάσει αναλόγως με σειρά εκδηλώσεων.
Η προγραμματισμένη για χθες βράδυ στην Άρτα με διοργανωτές τους Συλλόγους «ΣΚΟΥΦΑΣ» και Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας, τις εκδόσεις «Διόπτρα» και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, ήταν η πρώτη που άνοιξε τον κύκλο, γι’ αυτό και το CERN επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πέραν όλων των άλλων ζήτησε, επίσης, το βίντεο καθώς και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με την εκδήλωση προφανώς για να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο σχεδιασμένο πανηγυρικό επετειακό γεγονός, αλλά και ως αρχειακό υλικό. Ενδεχομένως να αξιολογείται και ως επίσημη τελετή έναρξης των γενεθλίων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η Άρτα κατακτά μια περίοπτη θέση καθώς τιμά με τον δικό της τρόπο τον χώρο των φυσικών επιστημών. Παράλληλα, δεν είναι και τόσο μικρό πράγμα να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των περιοχών που φιλοξένησαν μια τόσο σπουδαία εκδήλωση, κάτι που νομίζουμε ότι το όνομά της θα μνημονεύεται παντού όπου αναλαμβάνονται παρόμοιες πρωτοβουλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ