«Με μεγάλη επιτυχία» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Τύπου «πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας “Επιστήθιοι Φίλοι” στην κατάμεστη, από φίλους και μέλη, αίθουσα του Καφέ Βυζάντιο».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται: «Την τιμητική τους είχε το γέλιο, ο αυθορμητισμός, η χαρούμενη διάθεση ενώ τα 10 φλουριά και τα 171 δώρα σίγουρα ανέβασαν τη διάθεση και στους πιο συγκρατημένους. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με την εθελοντική προσφορά του Νίκου και της Βασιλικής Καράτσαλου, ενώ η παρουσία πολλών νεαρών ατόμων ως εθελοντές στην εκδήλωση προσέφερε ένα αίσ- θημα φρεσκάδας, ανανέωσης αλλά και ελ- πίδας.
Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αγγελική Τσιρογιάννη στη σύντομη ομιλία της, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους στο όμορφο αντάμωμα, τόνισε για άλλη μια φορά τη μεγάλη σημασία κάθε λεπτού στη ζωή μας αλλά και της συλλογικότητας. Παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου το προηγούμενο έτος. Αναφέρθηκε σε πολλές δράσεις, όπως ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, πρόληψης, ενημέρωσης και συμμετοχής σε εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τα μέλη, τους υποστηρικτές και τους εθελοντές, ενισχύοντας το μήνυμα της συνοχής και της αλληλεγγύης. Αναγ- νωρίστηκαν, επίσης, οι χορηγοί και όλοι όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Το ΔΣ του Συλλόγου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με την ευχή “και του χρόνου να μην λείψει κανείς στο μέτρημα”.
Το χαμόγελο, η θετική διάθεση αλλά και η διάθεση προσφοράς μετέτρεψαν για άλλη μια φορά την κοπή της πίτας των Επιστήθιων Φί- λων σε Γιορτή Ζωής και ίσως αυτά να αποτελούν βασικά συστατικά της συνταγής για μια πιο βιώσιμη ζωή».
Ο απολογισμός. Στην ομιλία της για τον απολογισμό, η πρόεδρος ανέφερε: «….Άλλος ένας χρόνος πέρασε γεμάτος βιώματα και εμπειρίες, ευχάρισ- τες ή/και δύσκολες στιγμές, ακόμα και απώλειες. Ωστόσο, σε αυτόν τον Σύλλογο έχουμε μάθει να αδράττουμε τη μέρα, να τη ζούμε στην έντασή της, να απολαμβάνουμε την ομορφιά, τη συλλογικότητα, το ΜΑΖΙ. Να είμαστε με την ψυχή και την καρδιά όρθιες και όρθιοι! Αυτόν τον χρόνο που πέρασε, με τη ματιά μας πάντα στραμμένη στην αισιοδοξία και την θετική στάση ζωής, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο όπου και όπως μπορούσαμε.
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό στον Σύλλογό μας για την προηγούμενη χρονιά διαπιστώνουμε ότι καταφέραμε πολλά και σπουδαία: Ενημερώσαμε και στηρίξαμε ψυχοκοινω- νικά καρκινοπαθείς και οικογένειές τους λειτουργώντας το γραφείο μας στους Πλησιούς κάθε Τετάρτη απόγευμα και ήμασταν διαθέσιμοι στο κινητό μας για κάθε βοήθεια οποιαδήποτε μέρα και ώρα. Διαθέσαμε περούκες και σκουφάκια αλλά και επιθέματα μαστεκτομής, γάντια λεμφοιδήματος, αναπηρικό καροτσάκι, μαξιλαράκια αγκαλιάς. Μέλη μας έκαναν δωρεάν τατουάζ φρυδιών και θηλής. Λειτουργήσαμε τμήματα δημιουργικής απασχόλησης (με βελόνες, με πηλό, με χρώματα) για τα μέλη και τους φίλους μας. Διαθέσαμε ενημερωτικά φυλλάδια για την πορεία μετά την διάγνωση με πολύ χρήσιμες συμβουλές. Διεκδικήσαμε εκπτώσεις και δωροεπιταγές στα σούπερ μάρκετ για τα άπορα καρκινοπαθή μέλη μας και καταφέραμε εκπτώσεις 10% σε ιατρικές εξετάσεις για γυναίκες και άντρες σε όλα τα μέλη μας.
Επιπλέον, γυναίκες με μαστεκτομή ενημερώθηκαν για το λεμφοίδημα διαδικτυακά αλλά και από φυλλάδια. Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι 118 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν το 2023 σε δράση μας από τους εθελοντές γιατρούς μας και εκπαιδεύτηκαν στην αυτοεξέταση. Καταφέραμε την εγγραφή 43 υποψήφιων δοτών μυελού των οστών και οργανώσαμε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών. Μαζί με τον Δήμο Αρταίων και την Α΄ΤΟΜΥ, παρείχαμε την δυνατότητα σε 80 γυναίκες με οικονομικά προβλήμα- τα να κάνουν δωρεάν μαστογραφία με κινητό μαστογράφο.
Ακόμα, στείλαμε 253 κοτσίδες στο Άλμα Ζωής για να γίνουν περούκες για γυναίκες που κάνουν χημειοθεραπεία. Προωθήσαμε την άσ- κηση ως σημαντικό παράγοντα πρόληψης συμμετέχοντας στον Δρόμο του Γεφυριού. Ενημερώσαμε την κοινότητα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση με ομιλία στην Φιλιππιάδα σε εσπερίδα που διοργάνωσε ο εκεί Σύλλογος Γυναικών αλλά και με το περίπτερό μας στο κέντρο της Άρτας. Με αναρτήσεις και αφίσες μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Συναντηθήκαμε με τα μέλη μας για καφέ, για φαγητό αλλά και περίπατο στη φύση. Συμμετείχαμε, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Συλλόγου σε επιστημονικά συνέδρια για καλύτερη ενημέρωση μας και υποστήριξη των μελών μας…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ