«Να παραδώσει ένα όσο πιο γίνεται κοινωνικά αλληλέγγυο τιμολόγιο δημοτικών τελών, προσπαθεί η Δημοτική Αρχή Χρήστου Τσιρογιάννη (φωτο) λίγο πριν το τέλος της θητείας της», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Αρταίων.
Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται: «Για το 2024 τα δημοτικά τέλη θα διατηρηθούν στα μέχρι σήμερα χαμηλά επίπεδα, με απαλλαγή παράλληλα σε ποσο- στά που κυμαίνονται από 30% σε 100% για τις ευπαθείς ομάδες. Οι απαλλαγές αφορούν πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στους ανέργους, στους απόρους και σε ΑμεΑ.
Η επίτευξη των σταθερών δημοτικών τελών έρχεται ως αποτέλεσμα των συντονισμένων κινήσεων που έκανε η Δημοτική Αρχή Τσιρογιάννη, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες του Δήμου. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται η ανανέωση του στόλου καθαριότητας, τα LED στους δρόμους και τις πλατείες του Δήμου, η σύσταση ενεργειακής κοινότητας και οι δράσεις ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή».
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Λιόντος, δήλωσε: «Αν η επόμενη Δημοτική Αρχή προχωρήσει με την διεκδίκησή μας για τα ωφελούμενα αντισταθμιστικά από τον ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Τα- φής Υπολειμμάτων) Βλαχέρνας, ύψους ενός εκατ. ευρώ, της λειτουργίας της ενεργειακής κοινότητας και την δημιουργία έργων ΑΠΕ για παραγωγή ενέργειας και την ανακύκλωση βιοαποβλήτων, τότε θα υπάρχει δυνατότητα να μειωθούν περαιτέρω τα δημοτικά τέλη τα επόμενα χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ