ΥΠΟ την παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου και της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής Σοφίας Ζαχαράκη εκ μέρους της κυβέρνησης, έγινε η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνος, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Τίτο μετά την παραίτησή του.
Τον μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο τοποτηρητής του θρόνου, μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας και ο Ιωάννινων κ. Μάξιμος εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Την ποιμαντική ράβδο παρέδωσε ο κ. Ανδρέας και στη συνέχεια ακολούθησε προσφώνηση από το νυν δήμαρχο Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη. Στην αντιφώνησή του ο νέος μητροπολίτης απέστειλε μήνυμα ενότητας και αγάπης προς όλους, ενώ παράλληλα κάλεσε της τοπικές αρχές και το ποίμνιο σε στενή συνεργασία για την ανάπτυξη και πρόοδο της τοπικής εκκλησίας και κοινωνίας.
Τον κ. Σεραπίωνα κατά την τελετή ενθρονίσεως προσφώνησε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, ενώ, μεταξύ άλλων, παρέστησαν πλην της κ. Ζαχαράκη οι: Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, αντιπεριφερειάρχης του νομού Θωμάς Πιτούλης, οι απερχόμενοι δήμαρχοι, Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και Φιλιατών Σπύρος Παππάς, ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι, Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης και Φιλιατών Βασίλειος Τσίγκος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη και άλλοι. Από την εκκλησία παρέστησαν πάνω από 30 ιεράρχες.
Με την είσοδο του νέου μητροπολίτη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες και εψάλλη το «Άξιον εστί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ