ΤΗΝ πρώτη συνάντηση μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είχε ο νυν δήμαρχος Αρταίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» Χρήστος Τσιρογιάννης με τους οκτώ εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους ως μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έναντι της πολιτικής που θα εφαρμόσει η νυν Δημοτική Αρχή με δήμαρχο τον Χριστόφορο Σιαφάκα.
Η συνάντηση, καθώς γνωρίζουμε, έγινε στο εστιατόριο «Στη Βαγγελιώ» κι απ’ ότι πηγές μας αναφέρουν ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο νέο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν από τη θέση που τούς ενέταξε ο λαός του Δήμου. Κατά πρώτον αναφορά έγινε στο ποσοστό 40,37% και στους 9.808 ψηφοφόρους που επέλεξαν τον εν λόγω συνδυασμό για να τους εκπροσωπήσει, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να τιμήσουν την επιλογή τους.
Όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθηθεί, διαφάνηκε ότι οι εννιά (μαζί με τον επικεφαλής) είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν το έργο που έχει παραχθεί, καθώς επίσης και αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, είναι έτοιμοι να χειροκροτήσουν τα θετικά βήματα της νέας Δημοτικής Αρχής αποφεύγοντας την στείρα και ως εκ τούτου άγονη αντιπαράθεση, ενώ θα είναι ιδιαιτέρως καυστικοί σε κακώς κείμενα, σε προσπάθειες που επιχειρείται ακύρωση και μηδενισμός σε όσα με κόπο και μόχθο κατακτήθηκαν, αλλά και σε ό,τι αφορά πισωγυρίσματα που θα βλάψουν την πορεία του Δήμου και των πολιτών του. «Τέτοια φαινόμενα» λέχθηκε «θα μάς βρουν απέναντι και αυτό που διαβεβαιώνουμε είναι πως δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε εάν διαπιστωθεί ότι διακυβεύονται τα συμφέροντα του τόπου».
Απ’ ότι, επίσης, συνομολογήθηκε και συμφωνήθηκε είναι η ομάδα να παραμείνει συμπαγής με τον επικεφαλής της Χρήστο Τσιρογιάννη να παραμένει στην πρώτη γραμμή, καθώς η πολιτική του εμπειρία είναι αδιαμφισβήτητη και τον έχει διδάξει πως μετά τον «μήνα του μέλιτος» ξεκινά η ουσία της πολιτικής διαχείρισης των πραγμάτων.
Πληροφορούμαστε ότι όλο αυτό το διάστημα, εκτός της συνάντησης που έγινε, βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τους εκλεγμένους συμβούλους της «Αρτινών Συνεργασίας», αλλά και την ομάδα που θα αναλάβει τον ρόλο της σκιώδους αντιπολίτευσης απέναντι στην παράταξη του νέου δημάρχου Χριστόφορου Σιαφάκα. Άλλωστε, το βέβαιο είναι πως ο νυν δήμαρχος όλους αυτούς τους ξέρει από την καλή και από την ανάποδη, αφού είναι αρκετοί αυτοί που κοντά του ανδρώθηκαν πολιτικά και έγιναν ό,τι είναι σήμερα. Πράγμα που σημαίνει ότι ξέρει και το «ταβάνι» τους.
Στο επόμενο διάστημα, ο ίδιος πρόκειται να έχει συνάντηση και με τους εκλεγμένους προέδρους των τοπικών συμβουλίων με σκοπό να διαμορφώσουν από κοινού τις πολιτικές στο νέο πεδίο που διαμορφώνεται. Νομίζουμε ότι αυτό που θέλουν οι συνδημότες μας είναι πράγματι μια ισχυρή αντιπολίτευση κι όχι «γήπεδο» αδειανό ώστε ο καθένας από το πόστο του να εργαστεί επ’ ωφελεία του Δήμου.
Β.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ