Με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικο συναντήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη ο φίλος και συνεργάτης μας Κώστας Μπανιάς (φωτο πάνω). Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τον Κώστα να διατυπώνει τα αιτήματά του για την Άρτα.
«Σεβασμιότατε, είπε. Δυό λόγια για την ανάπτυξη της Άρτας μας θέλω να σας πω. Πενήντα χρόνια η λίμνη Πουρναρίου φθίνει… βαλτώνει. Κανένας θεσμός, κανένας από το 1975 – 1976 δεν έκανε παρέμβαση. Αυτό το αριστούργημα της φύσης παραμένει αναξιοποίητο και αποτελεί κατάντια για την Άρτα μας.
Η Παρηγορήτισσα απαιτείται να ενταχθεί στην Unesco. Το μνημείο είναι μοναδικό. Το δικαιούται ο νομός μας με τα εκατοντάδες Βυζαντινά αριστουργήματα. Όλα μοναδικά. Σημείωση: Η Πρέβεζα… μπαίνει σε λίγο!
Σήραγγα Μελισσουργοί – Θεοδώριανα: «Το δαχτυλίδι των Τζουμέρκων». Καινοτόμο έργο. Ανάπτυξη των ανατολικών, κεντρικών, βόρειων Τζουμέρκων. Η ογκώδης μελέτη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με επικεφαλής τον διαπρεπή, παγκοσμίου κύρους καθηγητή κ. Δημήτρη Καλιαμπάκο δείχνει το δρόμο πλην όμως η μελέτη αυτή φθίνει στα συρτάρια της Περιφέρειάς μας. Κάνω αγώνα χρόνων. Εσείς έχετε την δύναμη, το εύρος, τον σεβασμό. Είσθε ο πνευματικός, θρησκευτικός ηγέτης μας. Ευελπιστώ εις την Αγιοσύνη σας, σεβάσμιε ιεράρχα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ