Αν προ της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ρωτούσε κάποιος οποιονδήποτε άνθρωπο στον πλανήτη ποιο είναι το ασφαλέστερο σημείο σε όλο τον κόσμο, θα του απαντούσε χωρίς αμφιβολία το Αμερικανικό Πεντάγωνο.
Τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία διέθετε ήταν τόσο υψηλού επιπέδου, ώστε ήταν αδύνατη η προσβολή του από στεριά και αέρα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατάρριψη οποιουδήποτε ιπτάμενου αντικειμένου που ήταν σε μικρότερη απόσταση από το Πεντάγωνο.
Κι όμως στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 το Αμερικανικό Πεντάγωνο χτυπήθηκε από πολιτικό αεροπλάνο που ελέγχονταν από Άραβες τρομοκράτες και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον αξιωματικών, υπαξιωματι- κών, οπλιτών και άλλων που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο σημείο αυτό. Δεν θα απαντήσω εγώ γιατί δεν λειτούργησαν τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και αποτροπής κάθε εξωτερικού κινδύνου. Αυτό είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ. Θα σταθώ στο γεγονός ότι χτυπήθηκε από τρομοκράτες το ασφαλέστερο σημείο του πλανήτη!
Αν προ της 7ης Οκτωβρίου 2023 κάποιος υπέβαλε την ίδια ερώτηση όσον αφορά το κράτος που διαθέτει τα τελειότερα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε επιχείρηση δολιοφθοράς εναντίον του, θα έπαιρνε απάντηση ότι μεταξύ των πέντε κρατών παγκοσμίως που έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι το Ισραήλ. Είναι λίγο – πολύ γνωστή η τεράστια ισχύς των μυστικών υπηρεσιών του και τα τελειότατα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης που διαθέτει, πράγμα άλλωστε που έχει αποδείξει κατά καιρούς σε περιπτώσεις που έχει απειληθεί από εξωτερικούς εχθρούς.
Πώς λοιπόν σ’ αυτό το απόρθητο τείχος κατάφεραν να επιτεθούν πάνοπλοι τρομοκράτες της Χαμάς και να σφαγιάσουν κυριολεκτικά αθώους άμαχους πολίτες του Ισραήλ; Άφησαν απροστάτευτη χωρίς καμία στοιχειώδη αστυνομική παρουσία μία γιορτή χιλιάδων νεαρών ατόμων σε ακάλυπτο εξωτερικό χώρο κοντά σε κιμπούτς που κατά το παρελθόν έχουν γίνει στόχος Παλαιστινιακών οργανώσεων. Πώς δεν πρόβλεψαν το ενδεχόμενο να χτυπηθούν τα παιδιά αυτά από τρομοκράτες; Και στο κάτω – κάτω της γραφής που πήγαν τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας; Γιατί δεν λειτούργησαν; Είναι δυνατόν να μην πήρε κάποιος τηλέφωνο τις Αστυνομικές Αρχές του Ισραήλ που επέζησε της σφαγής;
Πού ήταν οι ανίκητοι Ισραηλινοί κομάντος να επέμβουν αμέσως με στρατιωτικά ελικόπτερα και να συλλάβουν τους τρομοκράτες; Άντε να δεχθούμε ότι αυτούς που χτύπη- σαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στα κιμπούτς δεν πρόλαβαν να τους σώσουν οι κομάντος. Πώς πρόλαβαν οι τρομοκράτες να μεταφέρουν σε άγνωστο σημείο 200 άτομα (γέρους, παιδιά και άλλους) και να εκβιάζουν σήμερα το Ισραήλ ότι θα τους σκοτώσουν;
Όλα αυτά είναι εύλογα ερωτήματα, τα οποία απαιτούν απάντηση. Και την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες του Ισραήλ σε δημοσκόπηση που έγινε μετά τη σφαγή. Το 80% των ερωτηθέντων απάντησε ότι υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και η κυβέρνησή του και μόλις το 8% πιστεύει το αντίθετο. Ο έχων νουν νοείτω…
Τώρα ο Ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει ανηλεώς από ξηρά και αέρα τη λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας γυναικόπαιδα. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες. Ο Ισραηλινός στρατός χτυπάει στο ψαχνό ισοπεδώνοντας κτήρια όπου υπάρχουν άμαχοι, ενώ γνωρίζει ότι οι μαχητές της Χαμάς βρίσκονται σε υπόγειες εγκαταστάσεις όπου κρατούν και τους ομήρους.
Και κάτι τελευταίο. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι τρεις ημέρες προ της σφαγής της Χαμάς το Ισραήλ ειδοποιήθηκε προς τούτο από την Αίγυπτο αλλά αυτό κώφευσε! Μήπως, λοιπόν, βόλεψε το Ισραήλ η επίθεση της Χαμάς και την άφησε να εξελιχθεί θυσιάζοντας δικά του νεαρά παιδιά προκειμένου να προκαλέσει την γενοκτονία των Παλαιστινίων της Γάζας; Διότι περί γενοκτονίας πρόκειται.
Ο κ. Νετανιάχου και οι λοιποί αξιωματούχοι του Ισραήλ είχαν δώσει προθεσμία 24 ωρών στους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διότι θα προέβαιναν σε χερσαία επιχείρηση. Πλέον του ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει χερσαία επιχείρηση, δεν μας είπε το κράτος του Ισραήλ που θα πήγαιναν 2.000.000 άνθρωποι που κατοικούσαν στη Γάζα! Πού θα έμεναν, τι θα έτρωγαν με οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους;
Συνεπώς ήταν και είναι βέβαιο ότι όσοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν κατά τη διαταγή του Ισραήλ τη Γάζα, οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο. Όπως ακριβώς έκαναν οι Τούρκοι με τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου που τους έβαζαν χωρίς νερό και ασκεπείς να βαδίζουν σε υψηλές θερμοκρασίες στην έρημο.
*Ο Γιώργος Χαλκιάς είναι
επίτιμος δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ