ΠΑΡΕΛΘΟΝ από την θέση γραμματέα της ΝΕ Άρτας του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο Αλέξης Σερέτης (φωτο), ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του όχι μόνο από το κομματικό του αξίωμα αλλά και από μέλος του οργάνου.
Οι λόγοι που όπως πληροφορούμαστε επικαλέστηκε για την απόφασή του είναι προσωπικοί αλλά και για το γεγονός της αποτυχίας σε επίπεδο νομού στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πήρε, τρόπον τινά, πάνω του το ναυάγιο των προσπαθειών για την συγκρότηση ψηφοδελτίου ενόψει της αναμέτρησης στον Δήμο Αρταίων, καθώς για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση το ΠΑΣΟΚ δεν κατήλθε με υποψήφιο δήμαρχο από τους κόλπους του, ενώ και το ποσοστό που συγκέντρωσε στις περιφερειακές εκλογές στο νομό ήταν κατώτερο του αναμενόμενου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Σερέτης ήταν και ο ίδιος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Στέφανου Ζούμπα, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά «πλασαρίστηκε» αρκετά πίσω από τους πρώτους σε σταυρούς προτίμησης. Μαθαίνουμε ότι αυτό προκάλεσε την δυσαρέσκειά του. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε, με ανθρώπους που γνωρί- ζουν τα εσωτερικά του κόμματος να αποφαίνονται ότι
επέρριψε ευθύνες σε πρόσωπα από τα οποία προσδοκούσε μεγαλύτερη υποστήριξη. Οι λόγοι που επικαλέστηκε για την παραίτησή του, που όντως ισχύουν, συν το γεγονός ότι βρέθηκε αρκετά πίσω στις προτιμήσεις μεταξύ των ψηφοφόρων, δημιούργησαν ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» που τον οδήγησαν στις τελικές του αποφάσεις.
Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο, εκείνο που μπορούμε να πούμε για τον απελθόντα γραμματέα είναι ότι ανέλαβε τα ηνία σε μια δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ περίοδο, το κράτησε οργανωτικά ζωντανό, δεν απέφυγε ωστόσο τα λάθη, ενώ φανερή, σε αρκετές περιπτώσεις, ήταν η αδυναμία να κάνει θέμα τις θέσεις του κόμματος στην τοπική κοινωνία. Αποτέλεσμα ήταν να περιοριστεί περισσότερο στην διαχείριση παρά σε ρόλο πρωταγωνιστικό επί των πολιτικών θεμάτων.
Στα θετικά καταγράφεται αναμφισβήτητα η καλή οργάνωση των εσωκομματικών εκλογών για το νέο πρόεδρο και η μεγάλη συμμετοχή σ’ αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ