Η προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι από το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Αστρολάβος» βάζοντας στο παιγνίδι και άλλους φορείς με στόχο και φιλοδοξία να αποτελέσει θεσμό και φαίνεται ότι τα καταφέρνει.
Ο λόγος για το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας που με την πρώτη διοργάνωσή του, άρτια από πάσης πλευράς, ήρθε για να μείνει βάζοντας την Άρτα στο κάδρο των πόλεων που συζητούνται ήδη μεταξύ των ανθρώπων του πνεύματος για το συγκεκριμένο εγχείρημα, ενώ ταυτόχρονα είναι από τις ελάχιστες της χώρας που δίνουν χώρο και βήμα σ’ αυτό το ξεχωριστό όσο και… μυστηριώδες είδος της λογοτεχνίας.
ΦΕΤΟΣ, λοιπόν, το τριήμερο από Παρασκευή 24 έως 26 Νοεμβρίου φιλοξενείται το 2ο Φεστιβάλ και αυτή τη φορά με πολύ ψηλότερα τον πήχη καθώς θα συμμετάσχουν έξι διακεκριμένοι συγγραφείς, ενώ το παρόν της θα δώσει και η Ιωάννα Πετρίδου που είναι η διοργανώτρια τού αντίστοιχου Φεστιβάλ στην Αθήνα.
Η Ιωάννα Πετρίδου βοήθησε στο ξεκίνημα της εδώ διοργάνωσης και εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα σ’ όλα τα βήματα του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Αστρολάβος» και των συνεργαζόμενων φορέων με σκοπό να καθιερωθεί στα κορυφαία της πατρίδας μας.
ΤΟ γεγονός ότι φέτος θα το τιμήσει με την παρουσία του, εκτός των άλλων, και ο Σουηδός συγγραφέας Arne Dahl (Άρνε Ντάλ) αποδεικνύει ότι η κορυφή δεν είναι μακριά και πως η Άρτα σύντομα θα βρεθεί στην πρωτοπορία.
ΜΙΛΩΝΤΑΣ για τον Άρνε Ντάλ αρκεί να σάς πούμε ότι τα βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σ’ όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 32 γλώσσες, για να αντιληφθείτε περί τίνος ονόματος μιλάμε!
ΚΑΙ όλα αυτά στη μικρή μας πόλη που γίνεται θεόρατη στα μάτια όχι μόνο ημών εντός των τειχών αλλά και εκτός αυτών, μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, κατά την γνώμη μας, αποτελεί και διδαχή προς άλλους φορείς, μηδέ εξαιρουμένης της αυτοδιοίκησης, για την ανάληψη παρόμοιων εκδηλώσεων που μπορούν να συμβάλλουν στην πολιτιστική εξωστρέφεια κάνοντας γνωστή την Άρτα για την διαφοροποίησή της από τα καθιερωμένα, τα συνήθη και επαναλαμβανόμενα, που καλά βέβαια είναι και αυτά, όμως υπάρχουν και άλλα που δύνανται να σε… εκτοξεύσουν.
Η παρουσία έξι κορυφαίων συγγραφέων στο εν λόγω Φεστιβάλ δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση κι αν το βλέπαμε να διεξάγεται αλλού σίγουρα θα αναρωτιόμασταν «γιατί όχι και μεις», ευτυχώς όμως που υπάρχουν άνθρωποι που το ξεκινούν από εμάς δείχνοντάς μας πως μπορούμε να ανέβουμε ακόμα ψηλότερα.
ΟΛΟΙ αυτοί οι εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου θα γνωρίσουν από κοντά την πόλη μας, τους ανθρώπους της, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ανεπανάληπτα μνημεία μας, τον πλούτο ενός θησαυρού που δεν έχουν όλοι την τύχη να κατέχουν.
ΕΙΝΑΙ αυτοί οι ίδιοι που αυτομάτως θα γίνουν πρεσβευτές μας προάγοντας τον σύγχρονο πολιτισμό της Άρτας που το αξίζει και το δικαιούται.
ΟΙ διοργανωτές κάνουν το καθήκον τους επιτελώντας ένα υψηλό χρέος, ας τούς ακολουθήσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ