ΠΑΝΔΗΜΗ αναμένεται να είναι στην Γραμμενίτσα η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ιεραποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος που συνομίλησε με τον Χριστό, η οποία έχει προγραμματιστεί να φτάσει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, 5 το απόγευμα, και να αναχωρήσει την Παρασκευή 27 του τρέχοντος μηνός, ώρα 11 το πρωί.
Η υποδοχή συνδέεται με τον φετινό τριήμερο εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της Ενορίας, εξ αφορμής της συμπληρώσεως 150 ετών από της ανεγέρσεώς του (1873-2023), και τελείται από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και τον φερώνυμο ναό. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του νέου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μετά από πολυετή προσπάθεια των εκκλησιαστικών συμβούλων και των ευλαβών ενοριτών» όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανακοίνωση Τύπου του Ιερού Ναού.
«Σκεφθήκαμε» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο «ενόψει των δύο αυτών ευχάριστων και τόσο σημαντικών για την Ενορία μας γεγονότων (επέτειος 150 χρόνων και κτήσεως του Ναού και διαμόρφωσης του Πνευματικού Κέντρου) και προγραμματίσαμε, με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ. Χρυσοστόμου, την υποδοχή ενός ξεχωριστού σεβάσματος της Αγίας μας Εκκλησίας, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους και θα κομίσουν ο Ηγούμενος Γέροντας Ναθαναήλ και πατέρες της Μονής με τη συμμετοχή των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, Άρτης κ. Καλλινίκου και του ποιμενάρχου μας Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Πρόκειται για το λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, που συνάντησε και συνομίλησε με τον Χριστό. Καλούμε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς να συνεορτάσουν μαζί με τις ημέρες αυτές».
Το πλήρες πρόγραμμα
Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής: Τρίτη 24 Οκτωβρίου, 5 το απόγευμα, πάνδημη υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στην κεντρική πλατεία Γραμμενίτσας Άρτας με τη συμμετοχή των σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ . Ιγνατίου, Άρτης κ. Καλλινίκου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσο- στόμου. Ώρα 6 το απόγευμα, Ιερά Παράκλη- ση στην Αγία Φωτεινή χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Ώρα 7 το απόγευμα, ομιλία του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους Γέροντος Ναθαναήλ στο νέο Ενοριακό – Πνευματικό Κέντρο Γραμμενίτσας. Ώρα 9 το βράδυ, Ακολουθία του Αποδείπνου.
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, από ώρα 7:30 έως 09:30 το πρωί, Όρθρος και Θεία Λειτουργία,
11 το πρωί, Ιερό Ευχέλαιο, 6 το απόγευμα, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και του Ιερού Λειψάνου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου. Ώρα 9 το βράδυ, Ακολουθία του Αποδείπνου.
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, από 7 έως 10 το πρωί, Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Ώρα 10:30 το πρωί, Αγιασμός εγκαινίων του νέου Ενοριακού – Πνευματικού Κέντρου. Ώρα 6 το απόγευμα, Ιερά Παράκληση του Αγίου Δημητρίου. Από 8 το βράδυ έως μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, Ιερά Αγρυπνία της Αγίας Φωτεινής ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, από 7:30 έως 09:30 το πρωί, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 11 το πρωί, Ιερά Παράκληση στην Αγία Φωτεινή και αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου.
Στις Ακολουθίες θα ψάλλει ο π. Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους με τη συνοδεία του. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως 10 το βράδυ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ