Τους 56 πρώτους υποψήφιους συμβούλους της ανακοίνωσε ο συνδυασμός «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» με υποψήφια δήμαρχο Αρταίων την Βάσω Αμπελογιάννη.
Το ψηφοδέλτιο πλαισιώνουν γνωστά ονόματα της τοπικής κοινωνίας τα οποία, μεταξύ των άλλων, διακρίνονται για την συμμετοχή τους στα κοινά, την μαχητικότητα και τους αγώνες τους. Ξεχωρίζει βεβαίως το όνομα της Λίτσας Κιτσαντά που επί οκτώ χρόνια ηγήθηκε το συνδυασμού και είχε παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 από δημοτική σύμβουλος και από τα ηνία του προκειμένου να επέλθει η εναλλαγή. Αυτή τη φορά κατέρχεται ως υποψήφια σύμβουλος, ενώ στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25, η Λουΐζα Σκούρα και ο Δημήτρης Σταμούλης.
Η «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκε κάπως καθυστερημένα με την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της εντούτοις κατάφερε να το συγκροτήσει, διεκδικώντας άνοδο των ποσοστών της σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (είχε λάβει ποσοστό 5,04% που μεταφράζεται σε 1.276 ψήφους). Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για τον «Δήμο που θέλουμε» ενώ παράλληλα – όπως τονίζει – παλεύει «για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τον τόπο και τους ανθρώπους του».
Η ανακοίνωση
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, μια ενεργή και προοδευτική δύναμη στην κοινωνία της Άρτας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους/στις συνδημότες/σες και στην ιστορία της παράταξής μας, δηλώνουμε παρούσες/όντες και σ’ αυτή τη μάχη για την τοπική αυτοδιοίκηση. Με σταθερές τις αξίες μας και τις αρχές μας. Με συλλογικότητα, σοβαρότητα και ειλικρίνεια και σε μια βαθιά ενωτική προσπάθεια με επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο την Βάσω Αμπελογιάννη.
Είμαστε εδώ και παλεύουμε για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Θέλουμε ένα Δήμο δίπλα στις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων του. Απέναντι στις πολιτικές που όλα τα αντιμετωπίζουν αποκλειστικά σαν τεχνικά δελτία ΕΣΠΑ, και που πολλές φορές εφευρίσκουν “ανάγκες” με έργα “κεντρικά σχεδιασμένα”, “ταμεία ανάκαμψης”, χρηματοδοτικά εργαλεία, δάνεια, συμβούλους και σπόνσορες.
Θέλουμε ένα Δήμο που θα προστατεύει τα δημόσια αγαθά και τους δημόσιους χώρους, απέναντι στις λογικές της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος των πάντων.
Θέλουμε ένα Δήμο με κοινωνική πολιτική και στήριξη των δημοτών, με πολιτική για την ανάπτυξη και την ευημερία των ίδιων των ανθρώπων για να μπορούν να μένουν στον τόπο τους, με περιβαλλοντική πολιτική απέναντι στις πολιτικές της ερημοποίησης και της φτώχειας.
Θέλουμε ένα Δήμο που θα σέβεται τις αποφάσεις και την βούληση των τοπικών κοινωνιών απέναντι στις λογικές που βλέπουν τους ανθρώπους σαν δεξαμενές απελπισμένων ψηφοφόρων.
Απέναντι σ’ ένα νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ και των ρυθμίσεων Βορίδη – Θεοδωρικάκου, που θέλει να διατηρήσει την “υπάρχουσα τάξη”, το status quo, στην τοπική αυτοδιοίκηση και με τις ευλογίες τις ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των κουστουμιών τους και επιθυμεί διακαώς να ελέγξει πλήρως την αντιπροσώπευση στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και να αποκλείσει οποιαδήποτε φωνή δεν συμφωνεί με την εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ευνοεί τους λίγους και φτωχοποιεί τους πολλούς. Απέναντι στην επιδιωκόμενη μονοκυριαρχία, στις διαφόρων ειδών μεθοδεύσεις, στην απολίτικη λογική, εμείς είμαστε εδώ και παλεύουμε για να ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τον τόπο και τους ανθρώπους του».
Τα ονόματα των υποψηφίων
Οι πρώτοι 56 υποψήφιοι της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής» για τον Δήμο Αρταίων είναι: Γιώργος Αμπελογιάννης, Γιώργος Βρατσίστας, Γιώργος Γκαρτζώνης, Γιώργος Γκισούλης, Γιώργος Γούλας, Διονύσιος Γρέβιας, Σπυρίδων Ζαφείρης, Βασίλης Ζώης, Χαρίκλεια Καλιακάτσου, Δημήτρης Καραγεώργος, Μυρτώ Καραγιώργου, Λίτσα Κάσιου, Νίκος Κασκαούτης, Ηλιάνα Κατσιμπόκη, Δημήτριος Κατσιμπόκης, Μιχάλης Κατσιμπόκης, Ευαγγελία Κιτσαντά, Ντίνα Κιτσαντά, Δημήτρης Κιτσαντάς, Παύλος Κλεισούρας, Κώστας Κλεισούρης, Κωνσταντίνα Κρίκα, Λαυρία Λάκκα, Χρήστος Λένης, Σπύρος Λύκας, Ευτυχία Ματέρη, Αιμίλιος Μουλιανίτης, Βασίλης Μουλιανίτης, Σοφία Μπισκούπ – Φελέκη, Γωγώ Μποχώτη, Βαγγέλης Νάκης, Θωμάς Πάλλας, Χάρης Παναγιωτόπουλος, Παύλος Πανέτας, Δήμητρα Πανή, Όλγα Παπαδημητρίου, Ορέστης Παπαθανάσης, Ντίνα Παπαθανάση, Άγγελος Παππάς, Νίκος Παππάς, Λευκή Πετροπούλου, Δημήτρης Πιστιώλης, Ηλιάνα Σακκά, Ιωάννα Σαμψώνη, Σωτηρία (Ρούλα) Σιδεράκη, Λουΐζα Σκούρα, Δημήτρης Σταμούλης, Φάνης Σταμούλης, Χριστίνα Σταυρούλα, Κώστας Τζουμανίκας, Γιώργος Τριάντος, Άντα Τσαντή, Δήμητρα Τσώλα, Ερίντα Χασανάη, Γιάννης Ψωμάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ