Μια μεγάλη αγκαλιά για την «Αγάπη», την ηρωίδα του βιβλίου της Έφης Καινούργιου, άνοιξε η Άρτα στην παρουσίαση του μυθιστορήματός της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διάνοια».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου μπροστά από την Δημοτική Βιβλιοθήκη και πλαισιώθηκε από πολύ μεγάλο κοινό. Την άρτια διοργάνωση «υπέγραψαν» το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Άρτας και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου» με την συγγραφέα να ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την ιδιαίτερη τιμή και την ζεστή φιλοξενία του βιβλίου της «Με λένε Αγάπη».
Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Καινούργιου, αδελφή της συγγραφέως, η οποία επισήμανε την έφεσή της στην συγγραφή ποιημάτων και πεζών ακόμα και θεατρικών έργων από την παιδική ηλικία.
Για το βιβλίο έκανε μια καταπληκτική ανάλυση η φιλόλογος Ρένα Τριχιά – Μανακανάτα, η οποία υπογράμμισε πως «πρόκειται για ένα κοινωνικό, δροσερό και αισιόδοξο μυθιστόρημα που αφορά κυρίως τις σύγχρονες γυναίκες και την αντίληψή τους για τη ζωή. Μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Κεντρικός πυρήνας του μύθου είναι η αγάπη. Αγάπη σ’ όλες τις μορφές της. Αγάπη στον φίλο, στον σύντροφο, στη μητέρα, στην εργασία, στους στόχους που βάζουμε στη ζωή και τελικά αγάπη για την ίδια τη ζωή».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ξεβολεύει την ηρωίδα της γιατί αυτή είναι η δουλειά του συγγραφέα. Να ξεβολεύει το κοινό από παγιωμένες αντιλήψεις και θέσεις. Και η Έφη Και- νούργιου το πετυχαίνει αυτό (…). Μα όλοι πρέπει να δεχθούμε ότι η ζωή και το πέρασμά σου από τον κόσμο αξίζει όταν είσαι σε θέση να ανακαλύπτεις τις κρυμμένες αξίες στα ελάχιστα. Ή καλύτερα όταν τους δίνεις το ελεύθερο να σου αποκαλυφθούν. Η αλήθεια, εξάλλου, τείνει από την ίδια την φύση της να βγαίνει στο φως. Μας θυμίζει να σεβόμαστε και να υπολογίζουμε τη δυνατότητα της στιγμής, τις ευκαιρίες για ελευθερία και ευτυχία, γιατί μέσα σε μια στιγμή έρχονται οι μεγάλες εκπλήξεις… Η Αγάπη και οι άλλοι ήρωες του βιβλίου της είναι σαν να λένε στις νέες κοπέλες “ζήστε το όνειρό σας”».
Με έναν πολύ ιδιαίτερο και ζεστό τρόπο μίλησε η Σοφία Εξάρχου, καθώς χρησιμοποίησε φράσεις από το βιβλίο, συγκροτώντας έναν ολοκληρωμένο λόγο. Απέδωσε δηλαδή όλα όσα ήθελε με τα λόγια της να πει η ίδια η συγγραφέας, καταφέρνοντας συνάμα ένα μικρό ταξίδι του κοινού στις σελίδες του μυθιστορήματος. Κυρίως στον χώρο εκείνο των στοχασμών, όπου η Έφη Καινούργιου μιλά μέσα από τους ήρωές της με την ψυχή του αναγνώστη.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε μια ημέρα νωρίτερα και στα Ιωάννινα, στο βιβλιοπωλείο «Η μωβ κουκουβάγια» του Μίλτου Γήτα, μέσω του οποίου επίσης διατίθεται στο κοινό, ενώ κυκλοφορεί και σε βιβλιοπωλεία της Άρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ