Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Εθνικής Αντίστασης αδελφών Χρήστου Φώτη. Κώστας Φώτης. «Έπεσε» στην περιοχή Κράψη Ιωαννίνων πολεμώντας κατά των ναζί το 1943 με τις αντάρτικες ομάδες του ΕΔΕΣ.
Γιάννης Φώτης. Λοχίας του Ελληνικού Στρατού. «Έπεσε» 18 ή 21 Δεκεμβρίου 1944 ενάντια στον ΕΔΕΣ όταν ο ΕΛΑΣ κατέλαβε την Άρτα. Στην θέση Κουτσομύτα, εκεί όπου σήμερα είναι το Κολυμβητήριο. Λίγο πριν, από 28 Οκτωβρίου 1940 έως Απρίλιο του 1944, πολεμούσαν σε Κορυτσά, Τεπελένι, υψώματα και στα οχυρά Ρούπελ. Αποστόλης, Σοφία, Κωνσταντινιά. Άγαμοι. Οι πλησιέστεροι συγγενείς τους (14 τον αριθμό) δώρισαν στην Κοινότητα το οίκημα που όλοι ξέρουμε. Έχω συμβόλαια, όλα.
Οι δωρητές
Τα παιδιά του Γιάννη και της Πανάγιως Παππά (Σπυριδούλα, σύζυγος Νίκου Μπρισένιου, Ελένη σύζυγος Δημ. Κ. Γκίζα και ο αδελφός της Ευάγγελος ή Θεόδωρος).
Τα παιδιά του Νίκου Κ. Παπαγιάννη και της Μαρίας Μίχου (αδελφοί Μαρία, Σοφία, Αθανάσιος, Παναγιώτης, Αγγελική και Κώστας). Και η Σπυριδούλα Παπαγιάννη (του Κώστα και της Ευαγγελίας). Είναι 14; Ναι, οι δωρητές. Πόσο είναι καθεμιάς και καθενός δεν ενδιαφέρει. Μπράβο. Εύγε τους. Ο δήμαρχος Κεντρ. Τζουμέρκων θα φτιάξει πλάκα με τα ονόματά τους. Το μουσείο θα το ανακαινίσει με 60.000 ευρώ ο ανάδοχος Α. Βερλέκης και ΣΙΑ ΟΕ. Το λιάνουμα ήρθε. Ήτο απαιτητό.
Ο σπόρος που έριξαν τα δύο αείμνηστα πρωτοξάδερφα Γιάννης Β. Μπανιάς και Γεώργιος Γρηγ. Παππάς από το 2002 φύτρωσε. 60.000 ευρώ από
την Βουλή.
Ν. Βούτση, Κ. Τασούλα (πρόεδροι) σας ευχαριστεί η ένδοξη Κοινότητά μας. «Δήμαρχε, δήμαρχε…». Έτρεχε. Την κυρία σεβαστή μας πρώην υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, τον θρυλικό Κουμπίλια, τον πρόεδρό μας Δήμο Ρίζο με όλο το Κοινοτικό Συμβούλιο, επώνυμους και ανώνυμους. Όλους σας ευχαριστούμε. Σε όλους. μπράβο σας. Το επόμενο βήμα είναι το «δαχτυλίδι των Τζουμέρκων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ