ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ η λειτουργία του ιστορικού Ρολογιού της πόλης κι αυτό έγινε δια χειρός του Κώστα Παππά που λειτουργεί το κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών επί της οδού Αγίου Βασιλείου 2, απέναντι από την λαϊκή αγορά.
Ο μηχανισμός του Ρολογιού έχει αλλάξει ύστερα από την παρέμβαση του Δήμου Αρταίων και θα μπορούσαμε να πούμε, ως μη όφειλε, διότι ως χαρακτηρισμένο νεότερο μνημείο ανήκει στην αρμοδιότητα της οικείας Εφορείας Αρχαιοτήτων. Προκειμένου ο ήχος να παραμείνει ζωντανός καθώς έχει συνδυαστεί ιστορικά με την καθημερινή ζωή της πόλης, αλλά και οι δείκτες του να είναι προσαρμοσμένοι στην ώρα τους, μερίμνησε για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Τελευταία, όμως, οι δείκτες αποσυντονίστηκαν και δεν δούλευαν. Ακριβώς αυτό έκανε ο Κώστας Παππάς, ανιψιός του υπογράφοντος. Αποκατέστησε δηλαδή την λειτουργία τους και πλέον όλα πάνε… ρολόι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την αλλαγή του μηχανισμού ανέλαβε η εταιρεία «Καμπανοτεχνική» με έδρα τον Πειραιά και συνεργάτης της είναι ο δικός μας Κώστας. Ο οποίος φαίνεται ότι πήρε τα πατήματα του γνωστού ωρολογοποιού και χρυσοχόου Σπύρου Τρομπούκη που ήξερε να το παίζει στα δάχτυλα. Και συν τοις άλλοι αμέτρητα τα ανεβοκατεβάσματά του για το κούρντισμα. Βρέθηκε η συνέχεια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ