ΤΗΝ είχε ανάγκη η Άρτα αυτή την υψηλότατη διάκριση. Και ήρθε. Το ελαιόλαδο με την επωνυμία «Julia» με παραγωγό την Γιούλια Αντωνίου, σύζυγο του εκλεκτού φίλου Αθανάσιου (Σάκη) Χρήστου με το γνωστό και κορυφαίο εστιατόριο «Μπαχάρι» στη Βλαχέρνα, κατέκτησε επάξια την… κορυφή του κόσμου.
Στον 8ο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «ATHENA 100C» που διεξήχθη στην Καβάλα από 4 έως 6 Μαΐου απέκτησε Διπλό Χρυσό βραβείο που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα ανάμεσα σε 12 χώρες που εξασφάλισαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία (Ισπανία 12 Διπλά Χρυσά, Ιταλία 11, Βραζιλία 6, Πορτογαλία 2 και από ένα Σλοβενία, Τυνησία, Λιβύη, Ελλάδα, Ισραήλ, ΗΠΑ, Χιλή, Τουρκία).
Η κατάκτηση της κορυφής δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανακούφιση και ικανοποίηση της οικογένειας του Θανάση για το αποτέλεσμα ύστερα από τον σκληρό αγώνα που δίνει, και παράλληλα περηφάνια για την Άρτα και την Ήπειρο διότι από τα χώματά της μπορούν να… αντληθούν διαμάντια. Αρκεί βέβαια να επιδειχθεί η ίδια αφοσίωση μ’ αυτή των γεννητόρων του ελαιολάδου «Julia».
Ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «ATHENA 100C» είναι ένας δυναμικά ανερχόμενος διαγωνισμός και ο μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων παραγωγών από όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, αλλά και τον σεβασμό των πιο καταξιωμένων κριτών ελαιολάδου, διεθνώς. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών τον κατατάσσουν εδώ και χρόνια μεταξύ των τριών πιο σημαντικών διαγωνισμών ελαιολάδου στον κόσμο. Ούτε λίγο ούτε πολύ στον συγκεκριμένο διαγωνισμό οι κριτές ήταν 30, όλοι με διεθνή αναγνώριση επί της γευσιγνωσίας του προϊόντος, προερχόμενοι από Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία, Τυνησία, Χιλή, Πορτογαλία. Οι κριτές κλήθηκαν να αξιολογήσουν περί τα 530 ελαιόλαδα, από 132 ποικιλίες ελιάς (της παραγωγού Γιούλιας Αντωνίου από την ποικιλία κονσερβολιά).
Αυτό που δίνει διαστάσεις θριάμβου στο ελαιόλαδο «Julia» είναι ότι περιλαμβάνεται στα 40 Διπλά Χρυσά βραβεία διεθνώς που σημαίνει κορυφαία βαθμολογία, δηλαδή 100! Πιο πάνω δεν υπάρχει. Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο. Οι κόποι πιάνουν τόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ