Αυτό το πανό ανήρτησαν στα Τζουμέρκα οι συγχωριανοί του Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να τον στηρίξουν.
Ναι μεν στον τόπο καταγωγής τους, το Αθαμάνιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε και αυτή τη φορά καλά, καθώς το κόμμα του κατέκτησε την πρώτη θέση όπως συνέβαινε στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, όμως τα ποσοστά σε ολόκληρο τον Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων δεν τον έφεραν στην κορυφή.
Πιο συγκεκριμένα έλαβε ποσοστό 36,08% και σε απόλυτους αριθμούς 2.059, ενώ η ΝΔ ποσοστό 37,62% που μεταφράζεται σε 2.147 ψήφους. Αντιθέτως, στις εκλογές του Ιουλίου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος με ποσοστό 43,49% λαμβάνοντας 7.754 ψήφους και η ΝΔ κατέλαβε την δεύτερη θέση με ποσοστό 38,85%, λαμβάνοντας 2.460 ψήφους. Παρατηρούμε δηλαδή ότι υπάρχει μια πτώση του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,41% και άνοδος της ΝΔ λίγο παραπάνω από μια μονάδα.
Όπως σ’ όλη την Ελλάδα έτσι και στα Κεντρικά Τζουμέρκα περίμεναν και νέα άνοδο, ωστόσο η κάλπη όπως έλεγε και ο αείμνηστος ηγέτης του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης “η κάλπη είναι γκαστρωμένη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ