• «Η ανακατασκευή του κτιρίου του Ειρηνοδικείου – παλιών Δικαστηρίων προχωρά
• «Οι εργασίες συντήρησης-βελτίωσης του κτιρίου των Δικαστηρίων είναι σε φάση έγκρισης»
• «Αυστηροποιήσαμε τις ποινές για ειδεχθή εγκλήματα ιδίως απέναντι σε παιδιά και ανηλίκους»

Το κτίριο των δικαστηρίων της Άρτας επισκέφθηκε ο Γιώργος Στύλιος. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και υποψήφιος Βουλευτής Άρτας ΝΔ, χαιρέτισε και συνομίλησε με τους υπαλλήλους και τον προϊστάμενο της εισαγγελίας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης στον τομέα της επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης. Σημειώνοντας επιπλέον πως ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία ορίζει αυστηρές ποινές για αδικήματα όπως οι βιασμοί και η προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας. Κακουργήματα που ο Ποινικός Κώδικας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε επιεικέστερα.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στους τρεις άξονες της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα στο τομέα της Δικαιοσύνης:

• Την επιτάχυνση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης στον ευρωπαϊκό μέσο όρο
• Τη «Ψηφιακή Στρατηγική για τη Δικαιοσύνη» µε ολοκλήρωση των έργων Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την Ποινική, Πολιτική και Διοικητική Δικαιοσύνη
• Το «Νέο Δικαστικό Χάρτη» και την αναβάθμιση των 14 δικαστηρίων της χώρας

Στη συνέχεια, ο κ. Στύλιος, αναφέρθηκε στην πρόοδο της ανακατασκευής του κτιρίου του Ειρηνοδικείου της Άρτας αλλά και στην ανάγκη κατασκευής σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου στο κέντρο της πόλης, έργα που μεταξύ άλλων θα αναβαθμίσουν και αισθητικά το κέντρο της Άρτας. Σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι σε φάση έγκρισης οι εργασίες συντήρησης-βελτίωσης του κτιρίου των Δικαστηρίων.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Υφυπουργός δήλωσε: «Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια εκσυγχρονίσαμε τον Ποινικό Κώδικα και αυστηροποιήσαμε τις ποινές για ειδεχθή εγκλήματα απέναντι σε παιδιά και ανηλίκους. Πλέον στόχος μας είναι η επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και η αναβάθμιση των δικαστικών υποδομών της χώρας. Δίνουμε λύση σε ένα χρόνια πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η Άρτα πάνω από 10 χρόνια, αυτό της στέγασης των δικαστηρίων της. Προσθέτοντας πως: «οι εργασίες συντήρησης-βελτιώσης του κτιρίου του Ειρηνοδικείου προχωρούν, όπως και η χωροθέτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο κέντρο της πόλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ