Στο Κομπότι και στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου βρέθηκε ο Γιώργος Στύλιος στην παρουσίαση του περιεχομένου της επικαιροποιημένης μελέτης για την κατασκευή του φράγματος Κομποτίου και των αρδευτικών δικτύων. Στην παρουσίαση, συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, ο Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφορμή η χρηματοδότηση που εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ωρίμανση, προώθηση, και υλοποίηση των μελετών του Φράγματος Κομποτίου. Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή ενός έργου που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα αρδεύσει περίπου 30.000 στρέμματα καλλιεργειών ημιορεινές περιοχές των πρώην Δήμων Πέτα, Κομποτίου και Αρταίων, αλλά του Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας. Καλύπτοντας ειδικότερα τις ανάγκες της περιοχής γύρω από τους οικισμούς της Μεγάρχης, του Φωτεινού, του Πέτα και της Αμφιθέας.

Το φράγμα, του οποίου την αρχική μελέτη χρηματοδότησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με ποσό άνω των 4 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται πως στην Α’ Φάση του θα έχει ένα προϋπολογισμό της τάξεως των 70-80 εκατ. ευρώ. Ενώ θα λειτουργήσει και ως ασπίδα αντιπλημμυρικής προστασίας, διασφαλίζοντας το μέλλον της αγροτικής παραγωγής της Άρτας από τις συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση και ενημέρωση ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως διαφέρει. Όσα είπαμε τα κάναμε. Ειδικά στην Άρτα έργα υποδομών που για δεκαετίες ακούγαμε να εξαγγέλλονται πλέον υλοποιούνται. Το φράγμα Κομποτίου είναι ένα ώριμο έργο. Στη νέα ΚΑΠ που ξεκινά μπορούν να ενταχθούν φράγματα. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουμε λάβει την απόφαση της ένταξης. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από ευρωπαϊκούς πόρους. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στην Ήπειρο. Στην χθεσινή του ομιλία στην Άρτα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε το συγκεκριμένο έργο και αυτό έχει έναν ισχυρό συμβολισμό. Δεσμεύομαι πως και στην επόμενη τετραετία θα συνεχίσω να εργάζομαι και να διεκδικώ περισσότερα έργα και παρεμβάσεις για το Νομό μας. Για να κάνουμε την Άρτα κέντρο παραγωγής, καινοτομίας, καινοτομίας, πολιτισμού και ιατρικών υπηρεσιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ