Πολύ θερμής υποδοχής έτυχε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα, από τον κόσμο που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία στη διάρκεια της ομιλίας του, δίνοντας το μήνυμα της νίκης, όπως τόνισε και ο ίδιος.

Η υποδοχή του έγινε από υποψηφίους βουλευτές, κομματικά στελέχη και πλήθος κόσμου στο ύψος της πλατείας Μονοπωλίου, όπου η έξοδός του από το αυτοκίνητο συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα, συνθήματα όπως «Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός», «Αλέξη γερά να φύγει η δεξιά» και «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», καθώς και θερμές αγκαλιές. Με βήμα σημειωτόν σχεδόν διέσχισε την οδό Σκουφά έως το ύψος της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, όπου πραγματοποίησε σύντομη ομιλία, τονίζοντας εξ αρχής: «Για μας δεν υπάρχουν περιοχές, νομοί και περιφέρειες β κατηγορίας».

Θέλω να σας ευχαριστήσω και για την παρουσία σας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το γεγονός ότι αποδείξατε όλα αυτά τα χρόνια πως εκτιμήσατε όλα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Άρτα. Ο νομός ήταν αδικημένος για πολλές δεκαετίες και εμείς προσπαθήσαμε να τον βγάλουμε από την απομόνωση… και στη συνέχεια μίλησε για «εκδικητική στάση της κυβέρνησης ΝΔ με την Ήπειρο συνολικά, αλλά και με την Άρτα ειδικότερα. Θαρρείς πως θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς γιατί η Άρτα έχει την «ατυχία» έτσι λένε να έχει βγάλει έναν πρωθυπουργό με την Αριστερά».

Παρά την καθυστέρηση της πτήσης του, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε σ’ ένα μεγάλο ακροατήριο, ζητώντας εξ αρχής συγνώμη για την αργοπορία άφιξής του στην Άρτα, τονίζοντας ότι δεν ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην προεκλογική του εκστρατεία, και δεν το έκανε ούτε ως πρωθυπουργός, γιατί δεν πιστεύει –όπως είπε- ότι αυτό το κράτος είναι ιδιοκτησία κανενός. «Άλλοι- είπε ο κ. Τσίπρας- έχουν την αίσθηση ότι η χώρα και το κράτος τους ανήκει. Εγώ κατάγομαι από ένα ταπεινό ορεινό χωριό, στα Τζουμέρκα, αλλά είμαι περήφανος. Μπορεί να μη είμαστε «τζάκι» αλλά είχαμε τζάκι στο σπίτι και το ανάβαμε…», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα στο κεντρικό καφέ όπου κάθισε και συνομιλούσε με πολίτες και νέους, δήλωσε: «Η Άρτα είναι παράδειγμα πρωτιάς για την δημοκρατική παράταξη και ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κάστρο που μας ανοίγει το δρόμο για τη νίκη. Νομίζω ότι η σημερινή συγκέντρωση καταμεσήμερο αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν όρια προς τα πάνω για μας, στην Άρτα. Και πιστεύω ότι δεν υπάρχουν όρια γενικά και πως θα εκπλαγούν όσοι πιστεύουν ότι σ’ αυτές τις εκλογές ο κόσμος θα ψηφίσει χαλαρά. Μπορεί να μην υπάρχει η πόλωση της δεκαετίας του ’80 ή οι καταστάσεις έντασης άλλων εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά νομίζω ο κόσμος είναι αποφασισμένος να ψηφίσει για να δώσει μια προοπτική στη ζωή του».

Όλα όσα είπε στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας και παραλειπόμενα από την επίσκεψη στην Άρτα σε αναλυτικό ρεπορτάζ στον έντυπο «Ταχυδρόμο»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ