«Από τις αρχές Απριλίου, η ημέρα του Σαββάτου 29 Απριλίου ήταν χωρίς γιατρό στο πρόγραμμα εφημεριών για το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου», τονίζουν από κοινού σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα και τα Κέντρα Υγείας και η τριμελής των γιατρών.
Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτουν: «Το πρόγραμμα εφημεριών για τον Απρίλιο έχει εκτελεστεί με εντέλλεσθε στους δύο γιατρούς που έχουν απομείνει στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και γιατρούς που ήρθαν από άλλα Νοσοκομεία, ενώ και για το κατατεθέν πρόγραμμα εφημεριών του Μαΐου υπάρχουν κενά με το πρώτο να είναι στις 5 του μηνός. Σήμερα παραμένει ακόμα κενή η εφημερία. Δεν υπάρχει ούτε βρέθηκε κανένας γιατρός να καλύψει το Νοσοκομείο.
Έτσι, σήμερα το πρωί (29 Απριλίου) η Διοίκηση του Νοσοκομείου, Διοικητής και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, μοίρασαν έγγραφο που λέει τα εξής: “Τα έκτακτα περιστατικά τα οποία χρήζουν επείγουσας διερεύνησης με Αξονική Τομογραφία, για σήμερα θα εξυπηρετούνται από το Ακτινοδιαγνωστικό κέντρο του Κ. Αλεξίου μετά από επικοινωνία”.
Καταγγέλλουμε την εγκατάλειψη του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας από τις Διοικήσεις διαχρονικά, από την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι ολόκληρο Νοσοκομείο σήμερα Σάββατο έχει κλειστό το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, χωρίς κανένα γιατρό.
Αναρωτιόμαστε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και τι θα συμβεί σε περίπτωση σοβαρών περιστατικών που θα έρθουν στα ΤΕΠ. Πώς γίνεται να εφημερεύει το Νοσοκομείο χωρίς να λειτουργεί το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα; Εγκεφαλικά, ισχαιμικά, ανακοπές, διακομιδές σε ΜΕΘ, τροχαία ατυχήματα, βαριά περιστατικά, covid πώς θα εξυπηρετηθούν; Με τηλέφωνο στο ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό; Με τους ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς τί γίνεται;
Εδώ και χρόνια ως Σύλλογος Εργαζομένων κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου. Εδώ και χρόνια οι Διοικήσεις και η 6η ΥΠΕ πέρα από το ότι υλοποιούν την βασική πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ και των Νοσοκομείων της χώρας, διαπραγματεύονται και χαϊδεύουν τα αυτιά κάποιων που προτάσσουν το προσωπικό τους όφελος.
Απαιτούμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών.
Απαιτούμε ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και εργασίας και για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς. Καλούμε άμεσα το υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ να δώσουν πραγματική λύση. Καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 2 Μαΐου στις 11:30 το πρωί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ