ΤΙ κι αν η Άρτα διαθέτει έναν από τους κατεξοχήν περίλαμπρους σωζόμενους ναούς από την εποχή του Βυζαντίου, τι κι αν αποτελεί κορυφαίο της μνημείο, τί κι αν μπήκε στον κατάλογο του υπουργείου Πολιτισμού για σύνδεσή του με τις «Λεωφόρους Φύσης και Πολι- τισμού», τί κι αν υποκλίνονται οι πάντες έμπροσθεν της μεγαλοπρέπειάς του, εντούτοις καθίσταται δύσκολα προσβάσιμος. Ακόμα και ενόψει της εορτής του.
Καθυστερημένα μεν αλλά η υπόμνηση είναι οφειλόμενη ύστερα από την καταγγελία που τώρα κατέφτασε στην εφημερίδα μας, συνοδευόμενη μάλιστα και από φωτογραφικό ντοκουμέντο.
Ήταν παραμονή της 25ης Μαρτίου, εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όταν οι πιστοί ήρθαν αντιμέτωποι με μια ντροπιαστική πράξη. Ώρα 8:20 το βράδυ η πόρτα έκλεισε με τη φωνή του υπαλλήλου της Αρχαιολογίας, όπως μάς καταγγέλλεται, να απευθύνεται στον κόσμο και με έντονο τρόπο να απαιτεί να φύγει λέγοντας ότι θα κλείσει τα φώτα! Από την ώρα αυτή και μετά όσοι προσέρχονταν για να προσκυνήσουν έβρισκαν την πόρτα κλειστή κι αμπαρωμένη. Από πού; Από τον εμβληματικό Βυζαντινό Ναό της Παρηγορήτισσας που γιόρταζε!
Τα μόνα συναισθήματα που γεννιούνται είναι θλίψης, οργής, θυμού και ντροπής. Έλεος πια μ’ αυτό το ωράριο των μνημείων μας! Ακόμα και της Παρηγορήτισσας! Όχι ένας δύο και τρεις… αλλά χίλιοι τρεις εθελοντές θα βρίσκονταν έτσι και απευθύνονταν έκκληση για να κρατάνε ανοιχτό το Ναό από τη στιγμή που οι επίσημες αρχές επιμένουν να τον κλειδαμπαρώνουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ