ΣΤΗΝ Πρέβεζα προετοιμάζονται από τώρα για το «Καλοκαίρι Πολιτισμού 2023» κι απ’ ότι γίνεται γνωστό στις 7 Αυγούστου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, θα ανέβει επί σκηνής η παράσταση Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.
Σύμφωνα με τους όρους παραχώρησης η μέγιστη δυνατή χωρητικότητα του Ωδείου έχει οριστεί στις 900 θέσεις θέασης. Παίζουν κατά αλφαβητική σειρά: Γιώργος Αμούτζας, Σίμος Κακάλας, Χρήστος Ναλάκης, Άννα Μάσχα, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Γιάννης Νταλιάνης, Γιάννης Στάνκογλου και άλλοι εφτά ηθοποιοί. Τη μετάφραση έκανε ο Γιώργος Μπλάνας.
Λίγα λόγια για την παράσταση: Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχουμε «δει» τόσο μακριά μέσα στο σύμπαν και τόσο βαθιά μέσα στον άνθρωπο. Πολύ συχνά στο χείλος μιας καταστροφής διαπιστώνουμε ότι το κακό που πολεμάμε είμαστε οι ίδιοι. Το πρόσωπο του Οιδίποδα είναι η ίδια η ανθρωπότητα στον καθρέφτη. Έχοντας βρει τον υπαίτιο, βρίσκεται στο σημείο να πρέπει επιτακτικά να κάνει μια επιλογή έστω την τελευταία στιγμή, έστω έχοντας ήδη διαπράξει το μεγαλύτερο σφάλμα. Σ’ αυτή την παράσταση, ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, μια ομάδα με μάσκες γερόντων αποτελεί τον χορό, συστρέφεται, θρηνεί και αγωνιά. Μέσα απ’ αυτόν τον χορό αποκαλύπτονται τα τραγικά πρόσωπα Οιδίποδας, Ιοκάστη, Τειρεσίας και Κρέοντας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ