Ο μαύρος αλευρώδης είναι μύκητας που απ’ όπου περνάει φέρνει την καταστροφή ιδιαίτερα στα εσπεριδοειδή, αφανίζοντας ολόκληρες περιουσίες.
Το άσχημο είναι ότι δεν βρέθηκε ακόμα το φυτοφάρμακο που θα μπορούσε να τον αντιμετωπίσει, με τους γεωπόνους της ΔΑΟΚ (Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) Άρτας να υποστηρίζουν ότι η καταπολέμηση μπορεί να γίνει με φυσικό εχθρό, δηλαδή με βιολογικούς τρόπους όπως για παράδειγμα τα ωφέλιμα έντομα. Ταυτόχρονα διατυπώνει έξι προτάσεις προς τους παραγωγούς, στους οποίους τις θέτει υπόψη για να τις εφαρμόσουν έτσι και διαπιστωθεί μαζική εμφάνιση.
Οι προτάσεις αυτές διατυπώθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, ο οποίος όχι μόνο παρακολουθεί στενά το φαινόμενο αλλά και ανέλαβε δράση για την δημιουργία αναχωμάτων. Είναι γνωστή άλλωστε η ευαισθησία του απέναντι στον πρωτογενή τομέα, γνωρίζοντας ότι αποτελεί την «βαριά βιομηχανία» του νομού.
Διαβάσαμε (και δημοσιεύουμε στη σελίδα 12) την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας για το συγκεκριμένο θέμα και θέλουμε να σταθούμε επίσης σε κάτι που δεν συνηθίζουν να κάνουν οι αρχές του τόπου, το έκανε όμως ο Βασίλης Ψαθάς. Εκτός από τους επαγγελματίες γεωπόνους και στελέχη του ΔΑΟΚ κάλεσε στη συνάντηση και την ΟΑΣΝΑ (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας). Οφείλουμε να πούμε ότι τον τιμά ιδιαίτερα γιατί δείχνει ότι εκτός από τον αγώνα της σέβεται και την αγωνία της για ένα προϊόν που δίνει ψωμί και τρώνε οι οικογένειές τους, μηδέ εξαιρουμένων των αγροτών που εκπροσωπούνται μέσω του συνδικαλιστικού τους φορέα που είναι η ΟΑΣΝΑ.
Προπαντός όμως τον τιμά γιατί δεν δίνει σημασία ούτε τον ενδιαφέρουν οι κομματικές ταμπέλες προκειμένου να συνομιλήσει στο ίδιο τραπέζι για θέματα που απασχολούν το νομό. Και αυτό αναγνωρίζεται και μάλιστα από την ΟΑΣΝΑ πολύ περισσότερο, απ’ ότι είμαστε σε θέση να ξέρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ