Σε συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων, ενέκρινε την μακροχρόνια – πολυετή εκμίσθωση (έως 30 έτη) με ταυτόχρονο καθορισμό των όρων διακήρυξης δημοπρασίας, καλλιεργήσιμων εκτάσεων που βρίσκονται στα όρια των χωριών Καλαμιάς, Κιρκιζατών, Γαβριάς, Πολυδρόσου και Γριμπόβου.
Η εκμίσθωση αφορά την δενδροκαλλιέργεια καρποφόρων και οπωροφόρων δέντρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Δήμου «αξίζει να σημειωθεί πως μια τέτοια δημοπρασία σε τόσο μεγάλη έκταση ή και τμηματικά και τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εκμίσθωσης “βγαίνει” στον αέρα για πρώτη φόρα». Με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής συμφώνησαν και ψήφισαν θετικά όλες οι δημοτικές παρατάξεις.
Τι αφορά η ευνοϊκή εκμίσθωση. Η εκμίσθωση των εκτάσεων θα γίνει με ανοιχτό διαγωνισμό, είναι για μακροχρόνια διάρκεια και αφορά αγροτική (δενδρώδη) καλλιέργεια, δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα ηλικίας έως 40 ετών, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης.
«Ουσιαστικά – τονίζεται από το Δήμο – με την μακροχρόνια εκμίσθωση η Δημοτική Αρχή πριμοδοτεί τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, ιδιοκτήτες με μικρές εκτάσεις, έως 24 στρέμματα ιδιόκτητα ή μισθωμένα, εγγεγραμμένα στον ΟΣΔΕ, αλλά και νέους αγρότες με στόχο αφενός την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, την ανάπτυξη του επιχειρείν και αφετέρου να παραμείνουν οι Αρτινοί στην περιοχή τους.
Στην πρώτη δημοπρασία προηγούνται οι κάτοικοι της συγκεκριμένης κοινότητας, εάν δεν βρεθεί κάποιος τότε θα γίνει δεύτερη δημοπρασία, στην οποία θα συμμετέχουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας και εάν πάλι δεν βρεθεί κάποιος ακολουθεί και τρίτη δημοπρασία για όλους τους δημότες. Επιπλέον, αναμένονται και άλλες δημοπρασίες εκτάσεων σε όλο το εύρος του Δήμου».
«Πρόκειται – τονίζει ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης – για μια μεγάλη κίνηση προς όφελος των νέων αγροτών και της ενδυνάμωσης της τοπικής μας οικονομίας. Η Δημοτική μας Αρχή προχωρά με έργο για όλους τους δημότες. Ο λόγος μας μετράει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ