Δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Άρτα, η οικογένεια του Ισαάκ Μιζάν (φωτο). Απεναντίας την αγαπά όπως και οι πρόγονοί της. Και το δείχνει με πράξεις.
Ο Ιωσήφ (Ζόζεφ) και η Άννα, γιος και κόρη του Αρτινού επιζώντα των στρατοπέδων της φωτιάς Άουσβιτς Μπιρκενάου και Μέργκεν Μπέλζεν Ισαάκ Μιζάν όσο και ο ανιψιός του Βενιαμίν (Μπένι), την επισκέπτονται με κάθε ευκαιρία. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων να δοθεί το όνομα του αείμνηστου πατέρα τους σε οδό της πόλης, τους συγκίνησε τόσο πολύ ώστε θέλησαν να ανταποδώσουν.
Ο Ζόζεφ και η Άννα, λοιπόν, αγόρασαν και δώρισαν στο Μουσικό Σχολείο Άρτας ένα μεταλλόφωνο και μια ντραμς. Τα δύο αδέλφια και ο Μπένι θα επισκεφθούν για μια ακόμα φορά την Άρτα μεθαύριο Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου. Έρχονται προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που ο Δήμος πραγματοποιεί κάθε χρόνο για τους 352 Αρτινούς Εβραίους που οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής θηριωδίας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, η κόρη του Ισαάκ Μιζάν, Άννα, και ο ανιψιός του Μπένι, έχουν εντάξει την Παρασκευή το πρωί και μια επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Άρτας ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους μαθητές και τις μαθήτριες, μεταφέροντας και δια ζώσης τα συγχαρητήριά τους για το βραβείο που απέσπασε η ταινία μικρού μήκους «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα». Ταινία που βασίστηκε στην βιογραφία του επιζώντα Ισαάκ Μιζάν, όπως έχει αποτυπωθεί στο βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου με τίτλο «Ισαάκ Μιζάν, αριθμός βραχίονα 182641», με την οποία συμμετείχαν στον διαγωνισμό του υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείου Ελλάδος. Βίκυ Καινούργιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ