Ψήφισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξέδωσε σε συνεδρίασή του την περασμένη Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ενώ παράλληλα τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, καθώς και για τον αείμνηστο Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ.
Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αναφέρει τα εξής: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, εκφράζει την οδύνη του για την τραγική απώλεια των δεκάδων ανθρώπινων ζωών στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Ζητά από την πολιτεία να στηρίξει με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους. Ζητά την άμεση διερεύνηση σε βάθος των αιτιών που προκάλεσαν και δεν απέτρεψαν την τραγω- δία και την απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο. Ζητά τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση σε ταχύτατο χρόνο των μηχανισμών και των γραφειοκρατικών διαδι- κασιών που προκάλεσαν και προκαλούν καθυστερήσεις σε δράσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών και της λειτουργίας των Δημόσιων Δομών.
Ενώνει τη φωνή του με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, υπογραμμίζοντας ότι η τραγωδία δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση και ότι η διαλεύκανσή της μπορεί και θα γίνει μόνο από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά την τραγωδία, μένει σταθερή στο αίτημά της για σύγχρονη και ασφαλή σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here