Συνάντηση – συζήτηση «εκ βαθέων» με την συγγραφέα Μάϊρα Παπαθανασοπούλου, διοργανώνουν το προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου, 7 το απόγευμα, στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Άρτας, η Εταιρεία Ελληνικών θεμάτων, ο Σύλλογος Άρτας «Οι Φίλοι του Βιβλίου» και οι εκδόσεις Πατάκη.
Σε ανακοίνωση Τύπου ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου» αναφερόμενος στην συγγραφέα, σημειώνει: Η Μάϊρα Παπαθανασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδα- σε Γερμανική φιλολογία και εργάζεται ως μεταφράστρια. Το 1998 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το πρώτο της βιβλίο, το μυθιστόρημα «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα», το οποίο πολύ γρήγορα κατέκτησε την πρώ- τη θέση στον πίνακα των μπεστ σέλερ και μέσα σε δύο χρόνια κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 300.000 αντίτυπα. Το βιβλίο που κέρδισε τους περισσότερους Έλληνες αναγνώστες μεταφέρθηκε µε επιτυχία στην τηλεόραση και μεταφράστηκε σε πολλές γλώ- σσες: Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ολλανδικά, Σουηδικά, Φινλανδικά, Πολωνικά, Εβραϊκά, Τουρκικά και Τσέχικα.
Ακολούθησαν από τις Εκδόσεις Πατάκη τα μυθιστορήματα «Οι τοξικές ενώσεις του αρσενικού» (2000), που μεταφράστηκε στα Ολλανδικά, στα Πολωνικά και στα Τσέχικα, «Εσύ, γλυκιά µου εξουσία» (2004), το οποίο μεταφράστηκε στα Τσέχικα, «Μακάριοι οι πενθούντες» (2006), «Mamma Santissima» (2014), «Η ιεραποστολική στάση» (2017), «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής» (2022). Έχει γράψει επίσης δύο βιβλία για παιδιά, το «Τι κι αν είμαι ασβός;» (Εκδόσεις Πατάκη, 2001) και το «Έχω ράμματα για τη γούνα σου» (Εκδόσεις Πατάκη, 2003).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ