ΣΑΝ να μην έφταναν οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κακό χάλι στους Ελληνικούς σιδηροδρόμους, τους οποίους οι κυβερνήσεις έγραφαν και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα δεκάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στα Τέμπη, τον χαβά τους συνεχίζουν και με την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.
Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας και στη στήλη «ΓΝΩΜΗ» αναδείξαμε το θέμα με την αποστολή της αιτιολογημένης γνώμης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την χωροθέτηση ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) που επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η όλη διαδικασία αδειοδότησης των αιολικών σταθμών είναι στρεβλή και διάτρητη.
Και πριν στεγνώσει το μελάνι ήρθε η απαράδεκτη αδειοδότηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του αιολικού πάρκου στην εταιρεία «ΠΡΙΟΝΙΑ» εντός της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (περιοχή Natura 2000) στα όρη Τσαμαντά Θεσπρωτίας, προκαλώντας έντονη οργή και αγανάκτηση αλλά και πολλά ερωτηματικά. Κι όλα αυτά παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής), της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών.
Από πού τους κρατάνε; Δεν είναι καιρός εκτός από ανθρώπινες ζωές να μην θρηνήσουμε και την απόλυτη καταστροφή που επιχειρείται στη φύση και στο περιβάλλον;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ